Hava Durumu

Puan durumuna bakmak yasak

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2021 11:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 11:27

Bursaspor oynadığı ilk 7 maçında o kadar çok cepten yedi ki şimdi alması gereken galibiyetleri hanesine yazdırıyor. Takım Boluspor önünde kazanınca çok bir şey elde etmedi sadece hayata tutundu. Ancak kaybetseydi belki de sezonun geri kalanı elden gidecekti.

Uzun zaman sonra Bursaspor'da duran topların bir organizasyon içerisinde kullanıldığına şahit olduk. 2 köşe vuruşu sonrası erken gelen 2 gol zaten maçı ilk 20 dakikada bitirdi.

Oynadığı 7 maçta sadece 6 gol yiyen Boluspor'a 1 maçta 3 gol atmak ne olursa olsun başarıdır.

BRUNO VE YÜKSEK FARKI

Emirhan ve Onur'u yedek bırakmak Özcan Bizati'nin rislik bir tercihiydi. Çünkü şahsi görüşüm Bursaspor sezon sonu Süper Lig ipini göğüsleyecekse bunda en büyük pay sahiplerinden ikisi Onur ve Emirhan olacak. Takımın bu iki isme rağmen değil bu iki oyuncunun varlığı ile skor alabilmesi daha çok değerli.

Bolu maçının en kıymetli isimleri bence Bruno ve İsmail Yüksek. Bu iki oyuncu sağlıklı oldukları takdirde ilk 11'den kesilmeleri çok zor.

Mert Yılmaz'ın ise neden bu kadar hafta yedek kaldığını anlamak kolay değil. Temposu artarsa Çokçalış'a yakın bir hücum katkısı verebileceğini dün gördük. Ayrıca İsmail'in idmanları çıkması kimseyi aldatmasın. İkinci yarının başına kadar tam performans vermesi zor. Acele etmemesi ve üzerinde baskı yaratılmaması önemli çünkü hem zihinsel hem de fiziksel olarak çok zor bir sakatlığı atlatıyor.

KAPTANLIK DURUMU AÇIKLANMALI

Zalazar-Capan uyumu ise ilk maçtan sınıfı geçti. Buradaki detay sahaya kaptan olarak Capan'ın çıkması. Bursaspor ile henüz 8. maçında kaptan olan bir oyuncu var mıdır bilmiyorum ama açıkçası bana ilginç geldi. Kulüpten kaptanlık konusu ile ilgili resmi bir bilgilendirme yapılmaması soru işaretleir yaratıyor. Görünen o ki Burak Altıparmak'tan ikinci kaptanlık alınmış. Eğer Emirhan'dan da birinci kaptanlık alındıysa, zamanlama ve etik olarak yanlış bulduğumu söylemeliyim.

MATAVZ SORUN OLABİLİR

Bir parantez de Matavz'a açmak lazım. Şu ana kadar performansından çok maliyeti konuşuldu. Eminim ki kendisine bundan haberdardır. Takımın onu kullanması için Matavz'a ceza sahası içinde pozisyon hazırlanması ve onun duvar olabileceği set hücumları çizilmesi gerekiyor. Bolu maçında gördük ki hala Matavz'ın koşu yoluna top atan takım arkadaşları var. Umarım Matavz önümüzdeki haftalarda takım için büyük bir soruna dönüşmez.

Bursaspor tekrar Süper Lig yarışına ortak olabilmek için kendisine final maçı yaratmalı. Önümüzdeki süreçte bu amaca en uygun karşılaşma 12. haftadaki Kocaeli deplasmanı. Eğer Bursaspor bu maça kadar oynacağı Balıkesir ve Keçiörengücü müsabakalarından 6 puan çıkarmayı başarırsa o zaman Bizati'nin öğrencileri, İzmit'e çok farklı hayallerle gidebilir. O güne kadar takımda puan durumuna bakmak yasak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.