Hava Durumu

Şampiyonluk kağıt üzerinde kazanılmayacak

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2021 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2021 10:25

Bursaspor şu anda bu ligin kağıt üzerinde en değerli takımı. Ancak Süper Lig bileti kağıt üzerinde kazanılmıyor. Önemli olan sahada nasıl bir planınızın olduğu.

Yeşil Beyazlılar'ın geçtiğimiz sezon bir oyun ezberi vardı. Orta sahada ayağı iyi oyuncuları olan, bekleri ile hücum setleri kuran, ceza sahası içinde de çabukluk ve yetenek karışımı ile skor üreten bir ekipti.

Dünkü Adanaspor maçında geçtiğimiz sezondan kaleciyi saymaysak 10 oyuncunun 9'u aynıydı.

Ancak Bursaspor'da geçen yıl gördüğümüz oyun ezberini ilk haftada göremedik. Hücum setleri çok sınırlı ve beklentileri sahada gösteremeyen bir oyuncu grubu vardı sahada.

Hedefi Süper Lig olan bir takımın, kaçıncı haftada olursa olsun skordan bağımsız topu ayağında tutan, dominant ve agresif bir iç saha oyunu olmalı.

Bunun sinyallerini Adanaspor önünde göremedik.

Özellikle hazır bir Matavz'ın yanına Bruno ve Alasgarov eklemeleri ile bol pozisyonlu iç saha oyunları oynayacak planlar çalışmalı.

Bursaspor puan kaybedebilir, yenilebilir de ancak kazanamıyorken bile oynadığı oyun ile rakiplerine 'ben puan kaybetsem de şampiyonluğa oynayacak kaliteye sahibim' mesajını vermeli. Özellikle son 30 dakika Bursaspor'un hem de kendi taraftarı önünde 1 puana razı görüntüsüne anlam vermek güç.

ÇOK OYNAMAK ZARARLI

Mustafa Er'i erken oyuncu değiştirme konusunda en çok destekleyenlerden biri benim ancak devre arası Taha'nın çıkmasını anlayamadım açıkçası. Atılan golde pozisyonu yaratan pası vermiş, çok da kötü bir oyun çıkarmıyorken hem de skor 1-1 iken stoper ikilisini değiştirmek ikinci yarıda takıma yaramadı. Mustafa Hoca bir an önce ideal stoper ikilisi bulup orası ile fazla oynamamalı. İdeal stoper ikilisinin birinin mutlaka Taha olması kanaatindeyim.

AYKUT İLE FARKLI OYUN

Geçtiğimiz sezon onca kadro sıkıntısında bile Aykut Akgün'ü orta sahada çok az kullanan Mustafa Er, Adanaspor'a karşı Vefa ve Tuğbey kulübedeyken ilk tercihini Aykut'tan yana kullanması ilginçti. Bursaspor'un geleceğinde bu ikilinin önemli rolü olacağını beklerken Alasgarov ve Bruno'nun olmadığı senaryoda Tuğbey veya Vefa'nın en azından maçın belli bölümlerinde süre almasını beklerdim. Çünkü her ne kadar çok iyi bir kamp dönemi geçirdiği söylense de Aykut'u orta sahada kullanmanız takımınızın geçişlerdeki yetenek seviyesini düşürüyor. Böyle olunca da üretkenlik sıkıntısı yaşıyorsunuz.

BU SEZON BAHANE YOK

Bu sezon herkes bu takımın şampiyonluğa oynamasına bekliyor. Mustafa Er'in kariyeri için de önemli bir eşik olacak. Geçtiğimiz sezonki cesaretli hamleleri ilerleyen haftalarda da görmeliyiz.

Takıma daha bu ligde herhangi bir ekibi sınıf atlatabilecek iki oyuncu Bruno ve Alasgarov girecek.

Son olarak;

Son dakikalarda devamlı yerlerde yatan Adanasporlu futbolculara kızanlara gülüyorum. Çünkü bu lig böyle bir yer. Burada puana razı olan takım son 10 dakikayı yatarak geçiriyor. Gerekirse buna da çalışacaksınız bunun da üstesinden geleceksiniz.

Çünkü bu sezon Süper Lig'e çıkamamanın bahanesi yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.