Hava Durumu

Sorun mağlubiyetten çok daha büyük

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2021 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2021 10:22

Bursaspor'un Kocaelispor maçından itibaren çok dişli bir fikstürünün olduğunu ve teknik direktör Özcan Bizati'nin gerçek antrenörlük kabiliyetini bu maçlarda göreceğimizi söylemiştim geçen haftalarda. Maalesef İstanbulspor önünde sahaya çıkan kadro ve benimsenen oyun planı büyük hayal kırıklığı yarattı herkes adına.

Bizati'nin takımı 3 maçlık nispeten kolay serisini genellikle reaktif oyunlar ile kazandı. Ancak play-off hedefi olan ve biraz top oynama niyetindeki takımlara karşı hem de kendi sahanızda oynuyorsanız fazlasıyla proaktif olmanız, rakibi şaşırtmak için hamleler yapıp cesur olmanız gerekli.

BİZATİ, KORKMAZ'A KARŞI ÇARESİZ KALDI

Maçın başından itibaren savunmayı o kadar çok rahat geçen bir İstanbulspor vardı ki sahada, konuk ekibin hocası Osman Zeki Korkmaz'ı tebrik etmek lazım. Özcan Bizati'nin aksine İstanbulspor, Bursaspor'u çok iyi çalışmış. Capan, Kubilay ve Onur üçlüsünün arasına atılan toplarla neredeyse ilk yarıda 5-6 gol bulacaktı İstanbulspor. Zaten maçı da çok yüksek bir ortalama olan 2.47 gol beklentisi ile kapatarak bunu ispatladılar.

Hafta içerisinde Bursaspor'da saha dışında çok fazla şey yaşandı. Bunun etkisi de sahaya yansıdı. Ancak bu işler bu kadar basit olmamalı. Bursaspor'un maaş bütçesinin 4'te 1'i oranında kurulan İstanbulspor, zorlanmadan futbol dersi verdi Bursaspor'a.

Gelecek haftalar için Bursaspor camiası karamsar olmakta haklı. 13 hafta geride kaldı ligde. Ancak takımın ne oturmuş bir planı var ne de rakipleri ürküten bir oyunu.

BU KADAR KOLAY VAZGEÇİLMEMELİ

Bu sene Bursaspor çok sorunla uğraşıyor. Bunlardan biri Emirhan Aydoğan. Eğer gerçekten salt yönetim kurulunun isteği doğrultusunda kadroya alınmıyorsa orada teknik heyetin otorite sıkıntısı bariz demektir. Emirhan Aydoğan Bursaspor'un kaptanı. Ve Bursaspor'un kaptanı performans yetersizliği ya da saçma sapan gençleştirme operasyonu bahanaleri ile bu kadar kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil.

Takımın yediği gollerde bariz takım savunması tembelliği vardı ancak kaleci Erhan Erentürk'nde konsantrasyondan çok uzak olduğunu söylemek lazım. Bu lig standartlarında çok yüksek bir fiyatla bonservisine 2 Milyon Lira verilen bir kaleci ikinci goldeki o anlamsız çıkışı yapmamalı, 3. golü ise yememeli ki takım oyunda kalsın.

SPORTİF DİREKTÖR İÇİN GEÇ DEĞİL

Bundan sonrası için Bursaspor'un işi çok ama çok zor. 1. ve 2. olmak zaten Kaf Dağı'nın arkasında kaldı. Play-off hattı ile fark ise 6 puana çıktı. Bursaspor Yönetimi kendisine her gün yeni bir düşman yaratmayı bırakıp ve "Herkes bize karşı, kimse bizim başarılı olmamazı istemiyor" algısından kurtulup takımın içine işi bilen bir sportif direktör sokmalı. Yaşanacak krizleri ise maç sonlarına bırakmalı.

İnanın sosyal medyada yazılanlar, kim ne yapmış veya kim ne kadar destek vermiş bunlar taraftarın gözünde çok da önemli değil. Taraftar tabelaya bakıyor, güzel oyun ve Süper Lig'i istiyor. Ancak şu an için görünen tablo Bursaspor'un mağlubiyet ve yenilgilerden çok daha büyük içsel problemlerinin olduğu.

Üst üste oynanacak Gençlerbiği ve Denizlispor deplasmanları var. Bursaspor alacağı ilk mağlubiyette korkunç bir kırılma yaşayabilir. Vaadedilen umut ise çok yüksek değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.