Hava Durumu

Unutulacak günler

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2020 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2020 08:50

Herkesin kabul etmesi gereken bir gerçek var. Bursaspor ligde çıktığı 12 maçtaki en kötü ve organizasyon olarak en zayıf oyununu sergiledi Ümraniyespor önünde.
Puan tablosuna bakıldığı zaman Bursaspor favoriydi ama saha içine baktığımız zaman Ümraniye temsilcisi hem kadro kalitesi ile ağır bastı hem de çok rahat kazandı.
Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er'in her zaman söylediği "oyun gelişimi" vurgusu bu maçla yerle bir oldu, takımın A planı resmen çöktü.

BAZILARI HİÇ HAZIR DEĞİL

Evet, ligin ilk 4-5 haftasında dalgalı performans kabul edilebilir ama bu sezon ligin 14. resmi maçını oynadığınız karşılaşmada böyle pasif bir oyun gelecek adına soru işaretleri yaratmıyor değil. Kaybedebilirsiniz ancak bu kadar "ne oynadığını bilmeden" mağlup olmak yakışmadı bu sezonun hikayesine.
Son 2 maçta yenen 3, toplamda ise 5 korner golü de konuşulması gereken ayrı bir problem. Takım içinde neredeyse herkese şans geldi. Ama bazı oyuncuların hem fizik hem alan bilgisi açısından o forma için hiç hazır olmadığını gördük Ümraniyespor önünde.
Unutulacak günler ve zamanlar geçiren camia unutulması gereken bir karşılaşma yaşadı.
M.United efsanesi Alex Ferguson, bir takımın maç kazanması için en az 6-7 oyuncunun iyi oynaması lazım der, Bursaspor'da Ümraniyespor önünde bu sayı 2'yi geçmedi.

KURUMSAL VE ŞEFFAF OLMAK

Bursaspor'da yıllardır eksik olan şey kurumsallık ve şeffaflık. Bursaspor'un büyük bir kulüp olduğunu söyleyenlerin icraatları söylemleri ile çelişiyor. Mesele Aykut Akgün'ün neden oynamadığını bilen var mı? Veya neden Sedat Dursun'un sözleşme fesih haberini kulübün resmi sitesinden değil başka yerlerden öğreniyoruz?
Ali Ay döneminde başlayan bu "halının altına süpürme" zihniyeti maalesef Erkan Kamat dönemine kadar sirayet etti.
Bursaspor ilk defa "hesapta olmayan" bir yenilgi yaşadı Ümraniye önünde. İlk yarının bitmesine 5 maç kalmışken ve takımın fikstürü bu kadar zorlu gözükürken Adanaspor galibiyeti sonrası bir anda en yüksek seviyeye çıkan sesler şimdi camiada yerini derin bir sessizliğe bıraktı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bundan sonra ne olacak sorusunun cevabı kesinlikle "daha çok çalışmak" Bursaspor takipçilerine göre dezavantajlı ve hamle şansı olmayan bir kadroya sahip. Bu yüzden teknik ekibin hafta içi iyi çalışması, rakibi şaşırtacak planlar yapması lazım.
Ben Ümraniyespor önünde İsmail Çokçalış'ın cezalı olmasından dolayı saha içi dizilişte radikal bir değişiklik bekliyorum.
Teknik heyetin B, C ve D planlarını merak ediyorum. Çünkü dediğim gibi A planı sizi 12 maç götürdü ve Ümraniyespor önünde çöktü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.