Hava Durumu

Nilüfer, sanayide de örnek!

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 07:25
Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçeyi kapsayan ‘Sanayi Envanteri’ uygulaması, ortaya ilginç sonuçları çıkardı.
Organize sanayi bölgeleri hariç olmak üzere, belediyelerin doğrudan ruhsatlandırma kapsamındaki tesisler incelendi.
Kapsam olarak, mevcut 1935 tesise yönelik çalışma yapılırken,  bilgi güncellemesi ve edinilmesi için 1030’undan form alındı.
Planlı gelişime örnek gösterilen ve çağdaş, yaşanabilir kent kimliğiyle konuşulan Nilüfer, sanayisi en yaygın ilçe olarak dikkati çekiyor.
Tesislerin %30’u Nilüfer, %22’si Osmangazi ve %12’si Yıldırım’da bulunurken, güncel bilgisi alınan tesislerin % 36’sı Nilüfer’de bulunuyor.
İlk olanıyla beraber, ilçedeki tüm organize sanayi bölgelerini de kattığımızda, konut projelerinin had safhada olduğu Nilüfer, Bursa’da sanayinin kalbi durumuna da geldi.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca 1 yıl yürütülen çalışma , küçük ve orta ölçekli işletmelerin yoğunlaştığını da gösteriyor.
İlginç bir başka duruma göre, 1030 tesisten sadece 636’sının ‘yapı kullanma izni’ taşıdığı da, ortaya çıktı.
Nilüfer’de 375 firmadan 104’ü, Osmangazi’de 216 firmadan 140’ı ve Yıldırım’da 145 firmadan 91’i, imar mevzuatına aykırı mekan kullanımı yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi, başta imar mevzuatına aykırılık olmak üzere, tespitli firmaların faaliyetlerini durdurması için harekete geçerken, ilçe belediyelerine de gereği bildiriliyor.

***

Kestel ve Gemlik’te de ‘sanayi’

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sanayi Envanteri’, Bursa’nın başlıca sektörlerdeki merkez konumunu bir başka gösterge çalışmayla da ortaya koyuyor.
Organize sanayi bölgelerinin dışındaki sanayi hareketinde, 3 büyük ilçenin yanı sıra, Kestel ve Gemlik de, ön sıralarda yer alıyor.
Geleneksel tekstil sektörü ilk sırada, ardında otomotiv ve yan sanayisi var.

***

‘Çevreci’ çalışma işbirliği

Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın , kentin çevre sorunlarının ele alınması ve yol haritasına yön vermesi için işbirliği yapıyor.
Tüm 17 ilçeyi kapsayarak, her ilçenin kendi çevre sorunları çalıştayları düzenlenirken, Osmangazi ve Yıldırım buluşmaları gerçekleştirildi.

***

MHP’li vekilden Bursalı Bakan’a sorular

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e sorular yöneltti.
Bu yıl, ithalat alınan tarım ürünleri, et miktarı ve ülkelere dağılımı, ayrıca, farklı yörelere ait Gemlik Zeytini’nin satılmak istenmesine ilişkin önlemlerin olup olmadığı sorgulanıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.