Hava Durumu

Yılların ‘Uludağ’ üzüntüsü!

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 07:32
Bir süre önce….
“Uludağ’ın kış hayali artık bitti!” demiştik, çünkü yeni kayak ve kış turizm merkezleri ortaya çıkmıştı ve Erzurum’un da uluslararası deneyimi vardı.
Uludağ, kayak tutkunları için yatılı eğlence merkezi durumuna gelmişti, ancak kar ve pist özellikleriyle de, dezavantajlar bulunuyordu
Gelecek yıl da Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ni yapacak olan Erzurum, asıl kış olimpiyatlarına yol alıyor. Uludağ için ‘Davos’ hedefi de tutmadı.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkanlığı döneminde, Uludağ’a önem veren, ancak yetki sorunları nedeniyle de beraber, arzusunu yerine getiremeyen Erdem Saker, düşüncelerini iletti.
Uludağ’ın kış sporları ve turizmi açısından, üzüntüsünü belirten Saker, ‘Alaçam’ bölgesinin ele alınması gerektiğini, bir kez daha vurguluyor.
Saker, “Konaklama tesisleri yapılmak istenirken, kayak unutuluyor. Avrupa’da Alp Dağları ve diğer başlıca merkezlerde, önce kayak pistleri ve tesisleri projelendiriliyor, sonra yerleşim planlanıyor.” diyor.
Sadece kış koşullarıyla yetinilmemesi gerektiğinden söz ederken, namlı Alp Dağları’nı örnekliyor ve Uludağ’ın yeni teleferiğini de şans olarak yorumluyor.
Saker, “Alp Dağları’ndaki işletmeciler, artık gelirlerin %60 dolayının, 4 mevsimle karşılandığını söylüyorlar. Doğayla beraberlik; koşu ve yürüyüş sporu, gezinti, fotoğraf sanatı ve dağ bisikleti gibi aktiviteler, yaygınlık kazandı.” bilgisini veriyor.

Büyükşehir’den ‘sütçülük’ desteği


Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki üreticileri desteklemek üzere, yeni ve farklı uygulamalara devam ediyor.
Mustafakemalpaşa’nın İlyasçılar, Soğukpınar, Yalıntaş ve Yamanlı mahalleleri ve Yenişehir’in Alaylı köyleri ile Harmancık merkezin yanı sıra, Osmangazi; Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yüksek kapasiteli süt soğutma tankları kurulacak.

Trafikte ‘sürücü’ faktörü


Mudanya Kavşağı’ndaki çalışmalar nedeniyle yaşanan trafik tıkanıklığında, sürücüler de etken oluyor.
Şeridini kullanmamak… Zaman kazanma gerekçesiyle en sol şeridi kullanırken, yol sapağının yakınından dönmek… Dar ve emniyet şeridinden geçme uyanıklığını göstermek…

MHP’nin Bursa’daki şenliğine, Devlet Bahçeli de gelmelidir


MHP Bursa İl Başkanlığı’nın Uludağ’da düzenleyeceği Kocayayla Türkmen Şöleni, 6-7  Ağustos’ta yapılacak.
Olağanüstü kurultay tartışmalarının yaşandığı MHP’de oluşacak ‘aile fotoğrafı’ merak edilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılması gerektiğini düşünüyoruz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.