Hava Durumu

Acaba gazozuna mı oynadılar?

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2012 08:45
Federasyonun şikeyi önlemek için hayata geçirdiği 'Süper Final' ilk haftasında gösterdi ki aslında tamamen şova yönelik bir uygulama...
Ama ayrıcalıklı takımlara...
Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe-Trabzonspor maçına bakıyoruz. Karşılaşma öncesi saha içindeki görsel şölen Dünya Kupası açılışında bile yok. Emeği geçenlerin eline sağlık. Süper Ligimize de bu yakışır. Ancak, bu karşılaşmadan önce oynanan Eskişehirspor-Belediye ve Sivasspor-Bursaspor maçları bu şölen havasından tamamen uzakta kaldı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki o görsel şovun kırıntısı bile yoktu ortada.
Şimdi bunu gören futbolcu demez mi "Onlarınki can da bizimki patlıcan mı?" diye.
***
Play-off'tu Süper Final'di derken yeni sistemin futbol ailesinde tam olarak anlaşılamadığı ortaya çıktı. Futbolcuların kafası karışık. Özellikle de Bursasporluların... Yeşil Beyazlı futbolcular Sivas'ta Şampiyonluk Süper Final Grubu'yla Avrupa Ligi Süper Final Grubu'nun ne anlam ifade ettiği konusunda görüş ayrılığına düştü. Birçoğu ligin tamamlandığı, Avrupa'ya gidecek takımların belli olduğu görüşünü ileri sürdü. Konuşmaları ortaya çıkardı ki, Bursasporlu futbolcular sistem hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil. Bu hem onların hem de kulübün ayıbı. Gazeteler, televizyon kanalları, TFF konuyla ilgili tüm açıklamaları defalarca yaptı. Yeni sistemi sağır sultan duydu ama bilgiler Özlüce'nin kapısından içeri giremedi.
Halbuki çok mu zor bu sistem hakkında oyunculara küçük bir brifing vermek, detaylarını anlatmak.
Yoksa Bursaspor Sivasspor'la gazozuna mı oynadı?
***
Bursaspor Kulübü'nde iletişim sorunu yaşandığını defalarca yazdık. Eleştirilerimize rağmen bir ilerleme var mı? Carson olayı bu konuda bir ilerleme yaşanmadığını kanıtladı.
İngiliz kalecinin Sivas'a gitmesine rağmen kadroya alınmaması doğal olarak merak uyandırdı. Maç sonrası 5 farklı isimden 5 farklı yanıt geldi. Konuyu Tolgay Ataokay da maç yazısında işledi. Günümüzde oyuncuların kavgasını bile kendi kulüp sitesinden duyuran kulüplerin olduğunu varsayarsak Bursaspor'da futbolcunun basit bir sakatlık haberinin kamuoyu ile paylaşılması bu kadar zor mu?
***
Haftalar önce Amatör Lig'den 3. Lig'e yükselen Bursaspor Bayan Voleybol Takımına yönelik kabul edilemez tutumla ilgili 'Üvey Şampiyon' başlığı ile haber yayınlamıştık. Bu haberden sonra belki şampiyon smaçlara biraz daha ilgi gösterilir diye beklerken tam tersi bir durum ortaya çıktı. Amatör branşlara ilgisi her geçen gün artan! Yeşil Beyazlı Kulüp henüz bayan voleybolculara bir kutlama yapmadı. Oysaki çok mu zor olurdu Atatürk Stadı'nda oynanan bir maçta şampiyon voleybolcuların kupalarıyla taraftarı selamlaması, yönetim kurulunun da başkan İbrahim Yazıcı düzeyinde onları tebrik etmesi. Fenerbahçe bunu yaptı. Trabzonspor maçında şampiyon voleybolcularını Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bağrına bastı. Bursaspor'un sessiz kaldığı, kılını bile kıpırdatmadığı bu olayı Vali Şahabettin Harput sahiplendi de bayan voleybolcular emeklerinin karşılığını hiç olmazsa bir tebrik ve özel hediyelerle aldı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.