Hava Durumu

Dünya takımı olmak istiyorsan…

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2012 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2012 08:04
 Bazı alanlarda sınıfta kalsa da Bursaspor çok yol katetti. Bundan 10 yıl önceki kamplara bakıyorum. Rakip Hollanda bölgesel amatör lig takımlarından… Adını bilen yok, o maçı hatırlayan hiç yok.
Son yıllarda ise fotoğraf farklı. Eski flu görüntüden eser yok. Dişli rakiplerle sınıyor kendini Bursaspor hazırlık maçlarında. Geçen yıl PSV Eindhoven, bu yıl CSKA Moskova.
İki takımın piyasa değerlerine göz atınca Bursaspor’un rakibinin ne denli ciddi olduğunu anlıyoruz. Transfermarkt verilerine göre Rus ekibi ülkesinin en değerli takımı ve toplam piyasa tutarı 153 milyon Euro. 55 milyon Euro’luk Bursaspor’un tam üç katı değere sahip. Sadece sahadaki birkaç futbolcunun değeri Bursaspor’u geçiyor.
Tam bir dünya takımı, marka değeri yaratmak böyle bir şey işte.
Parasal anlamda rakibinin hayli gerisinde kalan Bursaspor sahada kısmen başabaş bir görüntü çizdi. Ezilmedi, ama pek de diş geçiremedi. Top ağırlıklı olarak rakipte olsa da Sağlam’ın öğrencileri her zamanki gibi kontrollü futbolu tercih etti. Şu ana kadar transferde sadece iki adım (Ferhat, Bekir) atan Bursaspor’da Sağlam, mecburen geçen yılki klasikleşmiş kadroyu sahaya sürdü.
Bu maçın çıkaracağı sonuç şu ki; kadroda sol kanat hariç rekabet yaratılamadı. Eğer zirveye oynayacak, hedefe koşacak, kongre salonunda İbrahim Yazıcı’nın dediği gibi UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale oynayacak bir takım isteniyorsa takıma da rakipteki gibi yıldız oyuncular kazandırmak şart.
Kolo Toure için adım atıldıysa bunun devamı getirilmeli. Transferde somut adım atılmazsa bu düşünceler hayalden öteye gitmez. Taraftarın beklentisi yüksek. Ertuğrul Sağlam’ın da… Teknik heyetle birlikte camia bir yıldız istiyor ve kombinelere ilgi göstermek için de yönetimin takınacağı tutumu bekliyor.
Adım atılmazsa maddi açıdan önemli bir gelir getirecek kombine satışlarında bir arpa boyu yol katedilmez. Şimdiden söylemesi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.