Hava Durumu

İşte Sercan gerçeği

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2012 10:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2012 10:42

Galatasaray'da bekleneni veremeyen Sercan Yıldırım'ın Bursaspor'la yollarının bir kez daha kesişeceği iddiası Yeşil Beyazlı camiayı hareketlendirdi.

Ertuğrul Sağlam eski öğrencisine kısmen yeşil ışık yaksa da yönetim kurulu üyeleri işin maddi boyutunu göz önünde bulundurarak bu transfere karşı çıkıyor.

Başkan İbrahim Yazıcı'nın tutumu her şeye gebe. Yazıcı'nın Ünal Aysal'la görüşüp uygun bir fiyatta Sercan'ı kiralama formülüne gidebileceği belirtiliyor.

 

Bursaspor kamuoyu son günlerde Sercan Yıldırım'ın Yeşil Beyazlı takıma geri dönüp dönmeyeceği şeklindeki dedikoduları konuşuyor. Bu söylemlere gerekçe olarak da genç kramponun Galatasaray'da düzenli forma giyememesi ve Sarı Kırmızılı ekipte forvet hattında oynayan futbolcuların sayısının fazlalığı gösteriliyor. Sercan'ın da Bursaspor'daki bazı yönetim kurulu üyelerini arayarak "Beni geri alın" mesajı gönderdiği biliniyor. Genç futbolcuya Süper Lig'den Batuhan'ı Beşiktaş'a gönderen Eskişehirspor'la bazı Rus ve Ukrayna takımlarının talip olduğu yönünde de bilgiler mevcut. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba da Sercan için nabız yoklayanlardan.
 

SAĞLAM'DAN YEŞİL IŞIK
Bursaspor cephesindeyse Ertuğrul Sağlam'ın Sercan hakkında nasıl bir tavır sergileyeceği büyük merak konusu. Başarılı çalıştırıcı ile eski öğrencisi arasında Bursaspor'dan ayrılma sürecinde her ne kadar soğuk rüzgarlar esse de şu günlerde daha yumuşak bir hava hakim. Sağlam, Sercan'ın geri dönüşüyle ilgili kapıları kapatmıyor ve "Eğer faydalı olacaksa neden olmasın?" diyerek genç krampona kısmen de olsa yeşil ışık yaşıyor. Ancak işin kulüpler arası resmiyetleşmiş bir durumu söz konusu değil. Sercan'ın Bursaspor'a dönmesiyle ilgili Özlüce Tesisleri'nde sadece sohbet sırasında görüş alışverişinde bulunulduğu biliniyor.  
 

SÖZLEŞMEDEKİ KRİTİK MADDE
Olası transfere Bursaspor Yönetimi'nin bakış açısı da büyük önem taşıyor. Yönetim Kurulu üyeleri konuyu öncelikle maddi bakımdan değerlendiriyor. Bilindiği gibi Sercan Galatasaray'a 3 milyon Euro ve Musa Çağıran karşılığında transfer oldu. Sarı Kırmızılı yönetim Sercan'la ilgili Bursaspor'a ödemeyi henüz tamamlamadı. Bursaspor, Galatasaray'dan bu konuda hala alacaklı durumda. Sercan'ın sözleşmesinde Galatasaray'dan başka bir takıma transfer olursa Bursaspor'un kasasına yine para girecek. Sözleşmedeki madde aynen şöyle: "Sercan Yıldırım, eğer Galatasaray'dan 3 milyon Euro'nun üzerindeki tutar karşılığında başka bir takıma transfer olursa 3 milyon Euro'nun üzerindeki tutarın yüzde 50'si Bursaspor'a ödenecek".
 

YÖNETİM SICAK BAKMIYOR AMA...
Yeşil Beyazlı yönetim işte bu sebeplerden dolayı Sercan Yıldırım'ın geri dönüşüne sıcak bakmıyor. Eğer Sercan Bursaspor'a gelirse, olası yüksek tutardaki bir transferde sözleşmedeki bu maddeden dolayı Bursaspor zarara uğrayacak. Galatasaray tarafından ödemelerin henüz tamamlanmaması da bir başka etken. Sercan, yeniden Yeşil Beyazlı formayı giyerse Bursaspor'un genç krampona yapacağı ödeme kulübü maddi açıdan sıkıntıya sokacak bir durum oluşturacak. Ancak yabancı oyuncu için maddi kaynak yaratamayan Bursaspor'da Başkan İbrahim Yazıcı'nın ikili ilişkilerini kullanarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı ikna edebileceği ve uygun bir rakam karşılığında Sercan Yıldırım'ı kiralama formülünü devreye alabileceği konuşuluyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.