Hava Durumu

Kitleleri arkasından sürükleyen güç

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2012 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2012 08:54
Bursaspor şampiyonluk yılında bile bu kadar istekli, arzulu oynamadı. İlk yarıda rakibine çimlerin her santimetrekaresinde basan, pas arası yapan, hızlı hücumun tüm varyasyonlarını sahaya yansıtan Bursaspor, doğal olarak skoru da rahat buldu. Ligin ilk yarısında Sivas'ta rakibi karşısında düştüğü kötü durumun rövanşını işte bu futbolla ve attığı birbirinden güzel üç golle aldı Sağlam'ın öğrencileri.
Batalla'nın, Vederson'un soldan ortasında kafayla attığı goldeki estetik ve Pinto'ya yaptığı iki akıl dolu asist gecenin öne çıkan güzellikleriydi. Turgay'ın ıska geçmesiyle Arjantinli, Vederson'a da üçüncü asistini yaptı. Değerine oynadığı her dakika değer katan Pinto attığı gollerde, rakip savunmayla girdiği mücadeleyle gücünü göstererek kendisine 'Tank' denildiğini ispatladı.
Bursaspor karşısında çaresiz kalan Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, tahminim odur ki teknik adamlık kariyerinin en zor 45 dakikasını yaşadı. Sahada varlıkları tartışılan oyuncularından Mehmet Nas ve Kağan'ı 40 dakika içinde kulübeye çekmek zorunda kaldı. Bursaspor'un belalısı Grosicki de etkisiz kalınca maçı tamamlayamadı.
Sahanın her zamanki gibi en şanssız ismi Sestak'tı. Gol atmak için varını yoğunu ortaya koydu, çerçeveyi de buldu, ama golü bulamadı. Mücadelesiyle alkışı hak etti.
Bursaspor önemli bir sosyal güce sahip… Arkasından kitleleri koşturuyor. Şampiyonluk sezonundan sonra ilk kez bu kadar organize ve yoğun bir şekilde deplase oldu Yeşil Beyazlı sevdalıları. Kadıköy'de Sarı Lacivert'in yerine dün Yeşil Beyaz hüküm sürdü. Tarihi bir güne imza attı Yeşil Beyazlılar. Emeği geçenler koskoca bir alkışı hak etti. 
Ertuğrul Sağlam diyordu ya 'O Kupayı istiyorum' diye, dünkü maç ve sonuç gösterdi ki 'Kupa da O'nu istiyor'.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.