Hava Durumu

Rakamlar diyor ki…

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 08:28

Bu hafta birçok istatistik haberi ortaya çıktı. Bursaspor’un topla oynama yüzdesi, Vakıfköy’e gönderilen oyuncuların maliyeti, altyapı orijinli futbolcuların sayısı gibi… Hepsinde de dikkat çekici ayrıntılar var. Christoph Daum’un açıklamalarından yola çıkarak konuyu değerlendirelim.
Daum diyor ki “Türkiye’yi çok iyi tanıyor ve kendimi bir Türk gibi hissediyorum.” Tamam güzel, kabul ettik. Daha önce de yazdım; ‘Daum Türkiye’yi tanıyabilir ama Bursa’yı bilmiyor’ diye. Bursaspor taraftarı rakip takımın değil, kendi takımının oynamasını istiyor. Christoph Daum’a yönelik protestolar da alınan sonuçlardan değil, takımın sergilediği futboldan kaynaklanıyor. Eğer bu konuda Süper Lig’in dibinde yer alıyorsan, protesto edilmeyi de hak ediyorsun demektir. Gelelim diğer istatistiğe… Colin Kazım’ın kadro dışı kalmasıyla şu anda Vakıfköy’de çalışan oyuncu sayısı üç oldu. Sebastian Pinto, Colin Kazım ve Bekir Sevgi’nin yıllık maliyetlerinin 5,5 milyon Türk Lirası olduğu ortaya çıktı. Colin’le ilgili karar disiplinsizlik nedeniyle alınmış olabilir. Ama diğer iki kadro dışını anlamak mümkün değil. Kulüp bulamadılar diye oyuncuyu kadro dışı bırakıyorsan elindeki altını bakıra dönüştürdüğünün de farkında olmalısın. Eğer onlar bulamıyorsa Bursaspor’un FIFA menajer lisansına sahip Sportif Koordinatörü ne güne duruyor. Pek tabii ki Barış Güçlü bu futbolcular için bir girişimde bulunabilir. Barış Güçlü demişken, İstanbul’da Beşiktaşlı taraftarları tribüne alması konusunda Sayın Güçlü’yle ilgili bir yaptırım oldu mu merak konusu… Umarız yönetim bu konuda kulağının üstüne yatmaz. Colin’in yaptığı disiplinsizlikse Barış Güçlü’nün yaptığının adı kulübe ihanettir.
Ve altyapı orijinli futbolcuların sayısında zirvede yer alan Bursaspor’un durumuna bir bakalım… Volkan ve Sercan’ın katılımıyla kadroda Vakıfköy patentli oyuncu sayısı 7 oldu. Volkan ve Sercan devre arasında geldiklerinden değerlendirmeye katmayalım. Peki diğerleri kaç dakika süre aldı? Serdar Aziz 1736, Enes 267, Ozan Tufan 247, Batuhan Altıntaş 61 ve Okan Koçuk 0... Birbirimizi kandırmayalım…
Bunlar içinde Daum’un ortaya çıkardığı bir isim var mı? 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.