Hava Durumu

Takım oyunuyla gelen zafer

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2012 11:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2012 11:58

Buna rakip defansın yetersiz kalması ve kopuk oynaması da yardımcı oldu. Ofans yönü kuvvetli, bireysel yetenekleri ön plana çıkan Kayserispor, ilk dakikalarda Bursaspor kalesini, özellikle sağ kanatta görev yapan ve bu sezon adından sıkça söz ettirecek Boca Juoniors patentli Mouche ve Bobo iki-lisiyle abluka altına almaya çalıştı. Bunda da kısmen başarılı oldu.
Ama Bursaspor’un Pinto ile işte tam bu dakikalarda gelen golü, rakibin el frenini bir anlamda çekti. İyi niyetli çalışmasına rağmen Sestak ve orta alanda üretkenlikten uzak kalan Musa’ya sol kanatta Ozan İpek de eşlik etti. Ozan, performansıyla geçen yılı mumla değil, projektörle arattı.
59. dakika maçın bir anlamda kırılma anıydı. Pinto’nun vuruşunda Zurab topu çizgiden kafayla çıkarmasa Bursaspor kalan dakikaları belki daha rahat oynayacaktı. Cangele’nin girişi ve ilk pozis-yonunda Hakan Aslantaş’a kırmızı kart göstermesi Bursaspor adına oyunun dengesini tam anlamıyla bozdu.
Batalla-Vederson değişikliği Sağlam’ın skoru korumaya yönelik hamlesiydi. Bursaspor’da İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Basser ile oyunda kaldığı bölümde  Ve- derson hatasız görev yaptı, alkışı hak etti.
Bu karşılaşma gösterdi ki Bursaspor ciddi anlamda transfere ihtiyaç duyuyor. Her rakip bu kadar total futboldan uzak mücadele edemez. Takım oyunu oynayan ve rakipleri karşısında bu özelliğiyle bir adım öne geçen Bursaspor sadece bir değil, en az iki takviye ile üst sıralar için iddialı duruma gelir. Aksi halde kazansa bile tüm maçlar bıçak sırtı geçer. Bu arada TFF’nin manasız bir şe-kilde her bayramda maç oynatmasını anlamak mümkün değil. Gerçi Bursaspor taraftarına düğün, bayram fark etmiyor. Onlar takımlarının her zaman yanında, tıpkı dün Kayseri’de tribünde yer alan 300 cesur yürek gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.