Hava Durumu

İşte kurtuluş reçetesi!

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 09:33

Merhum Başkan İbrahim Yazıcı şampiyon olduğumuz sezon etrafındakilere ve kulübe dışarıdan karışanlara kulak assaydı belki Tomas Zapotocny'i Beşiktaş'tan bedelsiz olarak ve yıllık ücretinin de sadece bir kısmını karşılayarak kiralamayacaktı. Böylelikle Zapo, tarihe geçen o sezonun 17. haftasında İstanbul'daki Beşiktaş maçının 89. dakikasında golü atamayacak ve belki de şampiyonluk göremeyecektik. Ancak Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı bu fırsatı gördü ve değerlendirdi.
Hem de hiç kimseye herhangi bir vaatte bulunmayarak. Aksine Beşiktaş'ı yabancı kontenjanı derdinden kurtardığını söylerek ikna etti.
Şimdi gelelim bu zamana...
Bursaspor altyapısından çıkan oyuncular her zaman çok değerlidir. Özellikle A takımda 3-5 maç oynadığı zaman illa taliplisi çıkar. Şu dönemde yine Ali Akman, Burak Kapacak ve Sedat Dursun'a Süper Lig'de yer alan takımların talip olduğunu biliyoruz. Bu isimlere İsmail Çokçalış da eklendi. Erkan Kamat ve yönetiminin önünde çok önemli bir fırsat var. Bu takım ilk yarıyı iyi bir yerde bitirirse, bizim gençlerimiz çok daha fazla değerlenir.
Yine şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı'nın bir sözünün üzerinden gidersek, "Değerini bulursa ceketimi bile satarım" bu yolda ilerlemeliyiz. -3 puan cezasını hallettikten sonra sıra Ali Akman ve Ataberk Dadakdeniz'in söz-leşme yenilenmesi ve transfer tahtasının açılmasına geldi. Devre arasında tahta açılırsa ve değerini bulan oyuncuları gönderirsek, yerlerine Süper Lig'de forma şansı bulamayan ve sadece parasını alıp antrenman yapan 5 yabancı ile yetenekli gençleri kiralamalıyız. Bursaspor'u kurtarmak, Bursaspor FK olmak istemiyorsak artık finansal olarak güçlenene kadar bu durumları kaldırmamız gerekiyor.
Tabii bu Erkan Kamat ile yönetim kurulunun yanı sıra teknik direktör Mustafa Er'in karar vereceği bir durum. Ancak bu dönemde tamamen birlik olmalı, finansal açıdan doğru kararlar vermekle birlikte her türlü yeni fikire, özellikle artık yeni futbol çağına ayak uydurmalıyız...

ROL-MODEL

Birçok yönetim ve başkan göreve geldikten sonra, "Borussia Dortmund gibi olacağız", "Altyapıya önem vereceğiz", "Yetiştirici kulüp olacağız" gibi söylemlerde bulunuyor. Geçtiğimiz gün Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, altyapı oyuncuları için, "Bundan sonra altyapı oyuncularımız kulübün belirlediği menajerlerle çalışacak. Çünkü çocuğu alıyorsunuz, biraz parlayınca menajer gelip aklını çelip götürüyor. Bu yüzden benim oyuncum benim istediğim menajerle çalışacak. Çalışmıyorsa da benim oyuncum olmayacak" diye açıklamalarda bulundu. Acilen bu sistemin bizde de uygulanması lazım. Eğer rol-model örnek alınacaksa, yönetimin bu örneği alması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.