Hava Durumu

Samet Aybaba kimi veto etti?

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2018 07:57

Bursaspor'da transfer konusunda gerçekten enteresan günler yaşanıyor. Bu sezon transfer komitesinde yer alan isimler imza törenlerini gazetelerden öğreniyor. Durum böyle olunca akıllara yine transferleri geçen senelerde olduğu gibi başkan ve 2 kişilik ekibinin yaptığı geliyor. Ayrıca camiada artık 3. senesinde olan bu ekibin transferde daha tecrübeli olması görüşü hakim.
Menajerlerin ufak zamları transferi çıkmaza sokabiliyor. Mesela 600 bin Euro'ya gelecek bir oyuncunun menajerinin bir zammı transferi etkileyebiliyor.
Bu nedenle transfer görüşmelerinde Bursaspor'un ağırlığını hissettirmek gerekmez mi?
Şu günlerde kulüpte konuşulan birkaç konuya da değinelim.
Sezon bittiğinde Mustafa Er'in listesinde kaleci hariç her bölge için en az 3 isim varmış. Bunlardan en iyisi Porto'da oynayan Hernani. Sağ kanatta oynayan Portekizli oyuncu 600 bin Euro'ya transfer edilecekken, teknik direktör Samet Aybaba tarafından veto edilmiş.
Mustafa Er'in listesine göre alınan tek oyuncu Stephane Badji. O da iki maçtır takımın en iyilerinden. Doumbia konusunda da yönetim sıkıntı var diye biliyor ama oyuncuyu getirecek menajer, 'Sorun yok' diyor. Yani kulüpten kimse bu oyuncunun durumunu net olarak bilmiyor.
Bayram geldi malum, Bursaspor bu durumdan da etkinlendi. Resmi tatilden dolayı bankaların kapalı olması üzerine Ekong'un parası henüz kulübe ulaşmadı. Udinese'den gelecek yaklaşık 2,7 milyon Euro (Ekong'un birikmiş alacağının çıkmasıyla kalan tutar) bayramdan sonra kasaya girecek. Bu gelişme stoper konusunu da etkiledi. Arife günü Fransa'ya gidecek heyet eli güçsüz olduğu için seferi iptal etti. Yani stoper transferi ancak Beşiktaş maçına yetişecek.
Bir de profesyonelleşme konusu var.
Sezon başında Samet Aybaba, 'Kulüpte yapılanma olacak, futbolcu ile personel birbirinden ayrılacak' demişti. Hatta bir iki adım da atılmıştı. Ama gel gör ki her şey eski tas eski hamama döndü.
Yani anlayacağınız profesyonelleşme yine sözde kaldı.
Bu arada kulüpte yöneticilerden Samet Aybaba ile henüz tanışmayanların olduğu söyleniyor. Bu iş için bayramlaşma güzel bir etkinlik olmaz mı? Eskiden bu tarz olayların birleştirici yönünden bahsedilirdi. Ama Bursaspor son yıllarda bu uygulamayı da ortadan kaldırdı.
'Siz tribünde, biz sahada' kampanyasının amacı birliktelik değil mi?
O zaman açın bayramlaşmayı da taraftara dağıtın ortada dolaşan kara bulutları, Özlüce'ye renk gelsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.