Hava Durumu

Vakıfköy'ü bilmeyenlere gelsin

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2019 08:15

Bursaspor TFF 1. Lig'in 2. hafta maçında sahasında Akhisarspor'u yenerek çok önemli bir işe imzasını attı. Yalçın Koşukavak elindeki kadronun en idealini sahaya sürdü. Geçtiğimiz sezon başından beri takımı takip eden isimler olarak durmadan "Ali Akman, Ali Akman" diyorduk. Fiziği yetersiz diye oynatılmayan 17 yaşındaki forvet, ilk 11'de başladığı ilk resmî maçında sol açıkta oynadı ve golünü attı. İki taraf da doğru bir yol izlerse Bursaspor belki Türkiye'nin önümüzdeki 15 yıla damgasını vuracak bir forvetini yetiştirecek. Bu galibiyete ayrı bir parantez de Vakıfköy'e, Bursaspor idmanına bir kez bile gelmeyip, bu gençleri hiç tanımayıp TRT'de yayınlanan 1. Lig Dosyası programında, "Düşmenin birinci adayı Bursaspor'dur" diyen yorumcu arkadaşlar için açmak istiyorum.
Geçtiğimiz hafta beğenilen Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, Sedat Dursun, İsmail Çokçalış da üstüne koyarak devam ettiler. Özellikle Burak, sağ kanadı resmen koridor yaptı. İlk haftada çok beğenmediğim Kubilay, Atanasov ve Onur ise çok daha etkili oynadılar. Atanasov'un gençliğine verdiğim penaltı yaptırması hariç bu kez savunma kısmında çok daha iyiydi. Kubilay'ın gördüğü tepkilere rağmen bu kadar istekli olması, arma için savaşması gerçekten takdire şayan.
Tarihte örnekleri çok var. Luca Toni ve Burak Yılmaz gibi kendilerinden beklentileri çok sonra karşılayıp iyi golcü olan futbolculardan sayabiliriz. O kadar uzun süre olmasın tabii ama benim Kubilay'dan hâlâ umudum var. Bireysel performansta son olarak Ataberk'i de tebrik ediyorum. Geçen hafta yaptığı hataya takılmayıp çok iyi oynadı. Gelelim takım dışı etkenlere. SMS kampanyası yaptık, sınıfta kaldık. "Evdeki ilk maçta bu gençleri yalnız bırakmayalım" dedik, stada sadece 8.361 taraftar geldi. Bunu dile getirdik, "10-15 bin cezalı var" diye savunmayla karşılaştık. Yaklaşık 3,5 milyonluk şehirde biz daha 45 bin kişilik bu stadı hiç dolduramadık. Bunları zaten maça gelen taraftara söylemiyoruz. "Bir yerde eksiğiz" diyoruz ama o zaman da taraftar tarafından düşman ilan ediliyoruz. Ne diyelim mesela size soruyorum. Akhisar maçında cezalılar vardı ama 8 bin taraftar geldi.
Süper rakam. Harika oldu mu? Ayrıca geçtiğimiz sezon yaklaşık 350 gazeteci Bursaspor maçları için akreditasyon kartı başvurusu yapmış. Bu sezon bu rakam 70-80'de kalmış. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı meslek abilerim. Çekin elinizi siz de bu takımdan. Çok seviyorsanız takımınızı gidin deplasman tribününden bilet alın. Bu takım seneye Süper Lig'e çıkarsa bence bu yaklaşık 250 kişinin akreditasyonu da yapılmasın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.