Hava Durumu

Karacabey’de satışsız protesto!

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2026 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2026 07:59

İki gün önce Karacabey Tarım İşletmesi’nde 61 baş Arap atı satış ihalesi vardı.

Ancak, önceki yıllarda “Lüks otomobil fiyatına tay satıldı” haberleriyle öne çıkan Karacabey TİGEM ihalesi 16 Haziran 2026 olarak duyurulmasına rağmen satışa ilişkin hiçbir haber gündeme gelmedi.

Çünkü ihaleye katıl olmasına rağmen alıcıların tek bir taya bile teklif vermediği dile getiriliyor.

Karacabey’in ünlü Arap atlarının gelişim sürecini yakından takip edenler, önceki gün yaşanan bu durumu sessiz protesto olarak tanımlıyorlar.

İhaleye katılım olmasına rağmen günün sonunda şu sonuç ortaya çıkıyor.

Hiçbir at için teklif verilmeden ihale satılamayan atlarla sona eriyor.

Karacabey Harası gibi Türk atçılığının sembol kurumlarından birinde yaşanan bu tablo, sektörün geleceğe ilişkin kaygılarının ve güven kaybının açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

İhaleye katılım olmasına rağmen neden teklif verilmiyor?

Bu sorunun karşılığı şu cümlede gizli:

“Bu durumun en önemli nedeni son yıllarda Arap atı yarışlarının giderek azalmasıdır.”

Türkiye Jokey Kulübü’nün yarış programlarında Arap atlarına ayrılan alan daraldıkça, bu atlara yapılan yatırımın geri dönüşü konusunda belirsizlik oluştuğuna vurgu yapıyorlar.

Bir atın değeri yalnızca pedigriyle ya da fiziksel özellikleriyle ölçülmüyor; o atın yarışabileceği, kendisini gösterebileceği ve kazanç sağlayabileceği fırsatlarla da önemli.

Yarış sayısı azalınca atın değeri düşüyor.

Atın değeri düşünce yatırımcı çekiliyor.

Yatırımcı çekilince satışlar duruyor.

Karacabey’deki ihale tam da bu zincirin son halkası olarak karşımıza çıkıyor.

Bugün Arap atı sahipleri kendilerine şu soruyu soruyor:

“Yarış imkânları her geçen yıl azalırken yeni bir tay ya da genç bir at almak ne kadar mantıklı?”

İşte Karacabey Harası’nda ortaya çıkan sessizlik, bu soruya verilen ortak cevap olarak kabul görüyor.

İhaleyi takip edenler, yaşananları “O gün salonda teklif verilmedi ama çok güçlü bir mesaj verildi” şeklinde yorumluyor.

Hani derler ya, "Bin nasihatten bir musibet yeğdir(iyidir)” diye…

Karacabey’deki satışsız protestodan ders çıkarılabilirse eğer yetiştiricinin, at sahiplerinin ve yatırımcıların yeniden geleceğe umutla bakmasını sağlayacak adımların atılması kolaylaşır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.