Sarsıcı bir gündemin içindeyiz yine…
PKK'nın silah bırakmasının ardından kurulan komisyonun çalışmaları devam ederken Suriye'de Colani ile uzlaşı görüntüsü veren SGD’nin rotasında farklı bir seyir oluşmaya başladığı görülüyor.
Çatışma haberleri geliyor çünkü…
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamalarını takip edenler mesajlarının bu konuda sertliğini de görüyordur.
Sınır güvenliğimizi ilgilendiren bu gelişmeler ve süreç komisyonunun çalışmaları devam ederken “Topuklu Efe” unvanıyla 2009’dan bu yana CHP’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu'nun Ak Parti'ye geçeceği konusu dünün en önemli gündem maddesi olmuştu.
Daha önce iki dönem de CHP'den milletvekilliği yapmış olan Çerçioğlu'nun Ak Parti'ye geçeceği iddiasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Şimdi yeni fazdayız.
Özlem Çerçioğlu'na Aziz İhsan Aktaş'la çalışmışsınız ya içeri atıl ya da gel partime katıl.
Olay bundan ibarettir.
Yazıklar olsun" sözleriyle karşılık vermişti.
Açıklamasının ayrıntılarında daha başka iddialarda var.
Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in “Topuklu Efe' naraları atanlar, önüne bir dosya konduğu anda CHP'den topuklayıp AKP saflarına katılmayı tercih etti!
Hainleri ve direnenleri asla unutmayacağız, bugünler geçecek!” ifadesi de dikkat çekiciydi.
Çerçioğlu’yla ilgili davalar biliniyordu.
İstanbul’da itirafçı olan Aziz İhsan Aktaş’ın yolu Aydın Büyükşehir’e de uğramış.
Bunu bizzat CHP Lideri Özgür Özel dile getirdi.
Sosyal medyanın dile yok.
Çerçioğlu’yla ilgili gündem kabarınca devreye geçmişte yaptığı konuşmalar girmeye başladı.
2022’de Ak Parti'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yönelik “Halkın oyu Cumhur İttifakı’na değil, Millet İttifakı’naydı.
Ben o bölgede çalıştım, emeklerimi, hakkımı helal etmiyorum” diyor Çerçioğlu.
Bu sözlerini unutup Ak Parti’ye geçen Çerçioğlu’nun içinde bulunduğu durum CHP’nin başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere tutuklu belediye başkanları için ortaya koyduğu bütün argümanları destekler boyutta görünüyor.
Ak Parti ile yolu hiç kesişmemiş, iki dönem milletvekilliği, üç dönemdir de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den Ak Parti’ye topuklamasını seçmene anlatma konusunda iktidar cephesi de çok başarılı olacak gibi durmuyor.
Çerçioğlu’nun kendisi de Ak Parti'ye geçişini mantık çerçevesinde açıklayamaz.
CHP, Çerçioğlu’nun Ak Parti’ye geçişiyle sanılanın aksine güç kaybetmez güç kazanır gibi duruyor.
İstanbul, Antalya, Adana büyükşehir belediye başkanlarının tutukluluğunun gerekçesini artık Çerçioğlu üzerinden daha rahat anlatabilir.
Özel’in “Bu davalar hukuki değil, siyasidir” tezi Çerçioğlu’yla tarifi kolay hale gelir.