Hava Durumu

18 yıllık şiddet 23 kurşunla son buldu

Evliliği boyunca kocası Ayhan Şahin’in işkencelerine maruz kaldığı öne sürülen Emine Canan Şahin, 23 kurşunla öldürüldü. İşte kocası tarafından öldürülen ve kadın cinayetleri arasına adı yazılan Canan’ın hikâyesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
18 yıllık şiddet 23 kurşunla son buldu
YIL 1997. Canan, İstanbul Alibeyköy’den komşusu Van Başkaleli Ayhan’a âşık oldu. Liseyi henüz bitirmişti. Ayhan, ilkokulu üçüncü sınıfta bırakmış, vücudunu jiletleyen, uyuşturucu bağımlısı bir oto hırsızıydı. Uyuşturucu ve hırsızlıktan sabıkalıydı. Kardeşi Osman, eroinden ölmüştü. Canan’ın 1998’de kaçıp imam nikâhıyla evlendiği Ayhan, soygun sonrası anlaşmazlığa düştüğü suç ortağını öldürdü. 2000 yılında ‘Rahşan Affı’ ile salıverildi.

VETERİNERDE DOĞUM 

Canan ailesinden, gördüğü şiddeti gizledi. İki kolunun kırılma nedenini, hortumla dövülüp suya yatırıldığını... 2001’de hamileydi. Bir gece annesine geldi. Ölmek üzereydi. Doğumunu kayınbiraderi Altan ve eşinin götürdüğü veteriner kliniğinde yapmıştı. Annesi hemen hastaneye götürdü. 2003’te ikinci oğlu doğdu. Eve dönmesine engel olmak isteyen kardeşlerine eşinin “Gidersen anneni, babanı, kardeşlerini öldürürüm” dediğini, kayınbiraderinden de şiddet gördüğünü anlattı.

Ayhan, 2012’de eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın damadı Murat Barış Mandev’in bankadan çektiği 500 bin TL’yi aracının içinden çaldı, Kuzey Irak’a kaçtı. Dilediği zaman kaçak olarak giriş çıkış yapıyordu. Canan, Kuzey Irak’taki kocasından haber alamadı. Parasız kaldı. Farklı isimlerle açılan iki sosyal medya hesabında kafasının monte edildiği uygunsuz fotoğraflar yayınlanmaya başladığında, öldürülmesi için neden yaratıldığını anladı. Bir mektup yazdı, cüzdanına sakladı, “Başıma bir şey gelirse sorumlusu Ayhan Şahin ve Şahin Ailesi’dir.”

‘SİZİ DE ÖLDÜRÜRÜM’ 

6 Şubat 2015’te Ayhan eve gelip Canan’ın ellerini bağladı. Çocukları alt kattaki amcalarının evine gönderdi. Beş dakika sonra birbiri ardına patlayan silah sesleri duydular. Ayhan Şahin koşarak gözden kayboldu. İçeri girdiklerinde, 23 kurşunla öldürülen Canan’ın cesediyle karşılaştılar. Altan, cinayetten iki hafta sonra Canan’ın ailesini arayarak, “Avukatlarda, karakollarda dolaşmayın, sizi de öldürürüm’”diye tehdit etti.

Kırmızı bülten çıkarılacak

16 Haziran 2015’te,  İstanbul Çağlayan Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Canan’ın mahkemesinin ilk duruşması yapıldı. Firari koca Kuzey Irak’taydı. Babası Abdülkerim Şahin’in “Ayhan beni 22 Şubat’ta Kuzey Irak’tan aradı. ‘Eşimi ben öldürdüm. Altan’ın üzerine de ifade verme. Yoksa pişman olursun’ dedi. Altan da gelinimin ölümünden sorumlu” demesine karşılık azmettirici şüphelisi olan kardeşi Altan Şahin iddiaları şiddetle reddetti. 

 Altan Şahin’in tutuklanmadığı duruşmaya 17 Kasım’da  devam edildi.  Mağdur Canan’ın ailesinin gönüllü avukatlığını, Ankara Barosu avukatlarından  kadın, çocuk ve insan haklarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Tülay Bekar üstlendi.  1 Mart 2016’ya ertelenen duruşma sonunda Kuzey Irak’a kaçan katil koca Ayhan Şahin hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi. (Kaynak: Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.