Hava Durumu

Bakan Çelik'ten AB'ye sert mesajlar

Avrupa Birliği'ne yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Çelik, "Bizim gidişatımızdan kaygılılarmış, asıl biz sizin bünyenizdeki ırkçı hareketlerden kaygılıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik'ten AB'ye sert mesajlar
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “1 Usta 10 Çırak” programının konuğu oldu.

Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Çelik, AB'de ırkçı bakış açılarının ağırlık kazandığını ifade ederek, "Faşizan sesler yükselmeye başladı. Onlarda para çok ama insanlık hani. Bunlar 'barış' der, en çok silahı onlar satar. İnsan hakları derler, mültecileri seyrederler. Terörle mücadele derler, teröristlere kucak açarlar. AB Parlamentosu bir karar alıyor, müzakereleri askıya alalım diye. Gerekçe ise HDP'li vekillerin tutuklanması. Biz hiçbir milletvekilinin tutuklanmasından yana değiliz. Kanun var. İfade verin diyorsunuz; vermem diyorlar. Biz de diyoruz ki 'burası dingonun ahırı değil.' Sen milletin vekili olacaksın. Biz batının kriterlerinden rahatsızlık duymuyoruz. Tüm uyum yasalarının uygulanması için çalıştık. Biz çifte standarttan rahatsızız. Fransa'daki OHal'e saygı duyuyorsan bize de saygı duyacaksın. AB bizim gidişatımızdan kaygılıymış. Sizin bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı asıl biz kaygılıyız. Sadece biz değil. İngiltere de kaygılı" dedi.

“YENİ BİR FİŞ TAKTILAR”

Ortadoğu'daki savaş ortamına değinen Bakan Çelik, İslam medeniyetine bir kaftan biçilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:
"Bizim medeniyetimize bir elbise dikiliyor. 'Ilımlı İslam', 'Radikal İslam' ve 'İslami Terör' diye. Bir El Kaide vardı. Ortadoğu'yu kana buladı. Şimdi nerede o örgüt? İşiniz bitti. Fişi çektiniz. Şimdi yeni bir fiş taktınız. DAEŞ, IŞİD. İslami terör diyorlar. Propaganda için oluk oluk insan kanı akmış hiç önemli değil onlar için. Bizim kendi tarihimizi iyi okumamız lazım. Tam 22 milyon kilometrekare toprağımız vardı. Buradan 30 ülke çıktı. Hiçbirinin resmi dilinde Türkçe yok. Çünkü bizim medeniyetimizde sömürgecilik yok. Bugün bize demokrasi dersi vermeye kalkanlar aynanın karşısına geçsinler. İnsanları rengi yüzünden nasıl köleleştirildiklerini görecekler. Batı sadece sömürdü diyemeyiz. Çalıştılar ürettiler. Bizi geçtiler ama bu ekonomik bir geçiştir. İnsani geçiş değil. Batı vicdanı, Doğu aklı ne zaman yeniden keşfederse dünya o zaman huzur bulur."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.