Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da dev kentsel dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 0,50 emsal artışı uygulamasının ilk örneği olan Nilüfer Sitesi’nde yeni bloklar yükselmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Sitesi’nin hem bulunduğu bölgeye hem de Bursa’ya değer katacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dev kentsel dönüşüm
Birinci derece deprem bölgesinde olan Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya başladı.

Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetiklemiş oldu. Marmara depreminde hasar gören ve riskli blokların bulunduğu 18 blokluk Nilüfer Sitesi, emsal artışı uygulamasından ilk yararlanan site olurken, 6 bloktan oluşacak yeni projede bloklar bir bir yükselmeye başladı.

Bursa’daki dönüşümün en önemli örneklerinden olan Nilüfer Sitesi’ndeki süreci yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şantiye alanında site yönetimi ve hak sahipleri ile bir araya geldi. Süreç hakkında bilgi alan Başkan Altepe, inşaatı devam eden blokları gezip, dairelerin içini inceledi. Kentsel dönüşüm konusunun Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, birinci derece deprem kuşağında bulunan Bursa’da da sıkıntılı yapı stoğunun bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini hatırlattı. Özellikle 2000 yılı öncesi yapılan binalarda büyük sıkıntılar olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’daki dönüşümün en güzel şekilde olması, diğer alanlarda olduğu gibi kentsel dönüşümde de örnek olmak için adımları attık. Eski sitelerin yıkılması sağlam, yaşanabilir, huzur içinde oturulabilecek güvenlikli yapıların yapılması konusunda önemli adımlar attık. Yapılan bu çalışmalarla birlikte Büyükşehir Belediyemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm konusunda yetkili kılındı. Yetkiler bize aktarıldı. Bu alanda yetki alan ilk belediye olduk” dedi.

Nilüfer Sitesi’nin de 17 Ağustos 1999 depreminden sonra riskli ilan edilen blokları ile sıkıntılı durumda olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Uyguladığımız 0.50 emsal artışından yararlanan ilk site burası. Toplam 18 blok olan site şimdi 6 blok olarak yeniden yapılıyor. Bloklar hızla yükseliyor. Eski dairelere göre yenileri biraz daha büyük. Daire karşılığı daire alacak hak sahipleri. Blok sayısının azalmasıyla yeşil alan miktarı artıyor. Eskiden yollara, sokaklara park eden araçlar, artık sitenin kendi otoparkını kullanacak. Daire başına 1,5 otopark düşüyor. Böylelikle hem daire sahipleri hem de misafirleri otoparkı kullanacak. Sosyal donatı alanlarıyla, depreme dayanıklılığı ile güzel bir site ortaya çıkıyor. Burası hem Nilüfer’e hem de Bursa’ya kalite katacak” diye konuştu.

Uygulanan 0.50 emsal artışının Bursa genelinde kentsel dönüşümü tetiklediğini ve ilave 40 dosyanın daha geçtiğini vurgulayan Başkan Altepe, dönüşüm için sitelerin kuyruğu girdiğini belirtti. Bursa’nın her köşesinde hızlı bir dönüşüm olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Her dönüşüm, her site, bölgesine değer katıyor. Kaliteli, güvenli sitelerle birlikte Bursa’nın da değeri artıyor. Buradan halkımıza sesleniyorum. Herkes kendi sitesi ve çevresiyle ilgili çalışma yapsın bize gelsin, destek verelim ve tüm Bursa’yı dönüştürelim. Rahat ve huzur içinde yaşayalım” dedi.
Nilüfer Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Onan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin süreci başından beri büyük bir titizlikle takip ettiğini ve her zaman yanlarında olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.