Hava Durumu

Bursa'da doktora dayak

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Nazife Aydemir, acil serviste bir hastanın ablasının ve eniştesinin saldırısına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2012 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2012 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da doktora dayak

Kavga esnasında hastane koridorunda yaşananlar ise kameraya yansıdı.
Acil serviste görevli uzman doktor Nazife Aydemir, bir kadın hastanın ablası ve eniştesi tarafından darp edildi. İddiaya göre hasta olan ablasını acile getiren M.A. hastasının sancı çektiğini söyleyerek bir an önce muayene edilmesi gerektiğini anlattı. Acil servisindeki sekreter ile tartışan M.A., daha sonra içeride hasta muayene eden doktorun yanına geldi ve bağırmaya başladı. Doktor Nazife Aydemir, bunun üzerine hastanın yakınlarını yanına alarak konuşmaya başladı. Aydemir, hasta kayıt yapan kişinin M.A.’nın hasta olan yakınına yeşil alan kartı verdiğini söyledi ve yeşil alana yönlendirilen hastaların durumlarının acil olmadığını belirtti. Ancak M.A ile eşi E.A, bir anda Aydemir’e saldırarak önce saçlarından çekti, daha sonra da gözlüğünü kırdı. Olayı gören vatandaşlar sağa sola kaçışmaya başlarken, bazı hasta yakınları kavgaya müdahale etmeye çalıştı.
Hastanedeki güvenlik personeli, olaya müdahale ederek saldırgan çifti etkisiz hale getirdikten sonra polise teslim etti. Olayın ardından hastanenin acil servisindeki diğer görevliler de saldırıyı protesto etmek için bir süre iş bırakma eylemi yaptı.

"DURUMU AĞIR OLMADIĞI HALDE ACİLEN BAKMAMI İSTEDİLER"
Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan Uz. Dr. Nazife Aydemir ise rapor almak yerine işine devam etmeyi tercih etti. Yaşadığı olayın kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirten Aydemir, “Acil serviste bir buçuk saat çalışarak, yarım saat dinlenerek görev yapıyordum. Dinlenme sırası geldi. 14.30’da dönmem gerekiyordu ancak acil servis yoğun olduğu için daha erken geldim. İçeride hasta muayene ederken kapı açıldı ve bir hastanın muayene olmak istediği söylendi. O esnada hasta yakını dışarıda bağırarak ısrar ediyordu. Hastaya durumlarının acil olmadığını ve kendilerinin hastanede yeşil alan diye tabir edilen yere yönlendirdiğini söyledim. Sinirli, öfkeli bir şekilde beni tersledi. Triyaj hemşiresine gitmelerini ve yeniden giriş yapmalarını, hastanın durumu ağır ise hastayı kırmızı alana yönlendirmelerini istedim. Ancak hiç beklemediğim bir şekilde hastanın ablası ve eniştesi üzerime saldırdı ve nerede bittiğini anlamadığım biri kollarımı tuttu. O esnada yere düştüm ve gözlüklerim kırıldı. Haklı iken haksız duruma düşmemek için tepki vermedim. Hasta yakını bana, ‘Bıraksam bana ne yapacaksın, beni dövecek misin?’ diyerek tehdit etti. Polisi ve güvenlik görevlilerini çağırdık. Arkadaşlarımız geldi ve bizi ayırdılar. Bayanı uzaklaştırdılar. Bayanın kız kardeşi sancı çekiyormuş ve öncelikli olarak muayene olmak istiyormuş. Hasta kırmızı alanda muayene olmak istiyordu ancak kırmızı alan diye tabir edilen yerde durumu ağır olan ve derhal müdahale edilmesi gereken hastalar tedavi ediliyor” dedi.

Kadın hastadan şiddet gören Aydemir, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatarak, “Adli rapor aldım. Kollarımda ve ellerimde çizikler var. Kafama darbe yedim. Psikolojik olarak etkilendim çünkü çocuğum yaşındaki bir kadının bana bunu yapmasını hazmedemiyorum. Biz hekimiz, sağlık veriyoruz. Öne geçmek isteyen bir hasta acil çıkmadı. Muayenem sonrasında acil olan hastalar bile sırasını bekliyor” dedi.
Darp eden şahısların kendisinden daha sonra özür dilemediklerini ifade eden Aydemir, “Psikolojik olarak etkilendim. Bazen hastaları muayene ederken yine saldırı olur diye korkuyorum. İzne ayrılmayı düşünmüyorum. Mesleğimi seviyorum ve bu olayı bir şekilde atlatacağımı düşünüyorum” diyerek ağladı.

Acil serviste darp edilen kadın doktorun bağırması üzerine hastanede muayene olmak isteyenler de neye uğradıklarını şaşırdı. Hastanenin güvenlik kameralarında, hasta yakınları doktora saldırırken koridorda muayene sırası bekleyenlerden bazılar polise haber vermeye, bazıları da doktora yardım etmeye koşuyor. Güvenlik görevlileri gelerek doktora saldıran kadını alarak polis noktasına gidiyor.
Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.