Hava Durumu

Bursa'da dolmuş taksi krizi!

T1 tramvay hattı güzergahında çalışan dolmuş taksilerin kaldırılma işlemi devam ederken, araçları zabıta tarafından bağlanan şoförler konuyu mahkemeye taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 05:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 05:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dolmuş taksi krizi!
Fatmagül EREL'in haberi

Kent Meydanı-Atatürk Caddesi T1 Hattı güzergahında çalışan dolmuş taksiler kaldırılıyor. T1'in yola çıkması ile birlikte kademeli olarak 100 civarında olan dolmuş sayısı azaltılmış, birçoğu taksiye dönmüştü. Geriye kalan 36 araç için de düğmeye basıldı. Dün zabıta ekipleri Uluyol durağında 6 aracı bağladı. Dolmuş şoförleri ise mahkeme kararını gerekçe sunarak araçların bağlanmasına tepki gösterdi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) hattın iptalini istemişti. Dolmuş şoförleri bu kararı yargıya taşıdı. 



“KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ VAR”

Şoförler adına konuşan Sinan Şamhili, taksiye dönüşümlerde sorun çıktığını belirterek “Büyükşehir, kendi belirlediği yerler dışında durak kurulmasına izin vermedi. Trafik yoğunluğu gerekçe olarak gösteriliyor ama bizimle aynı güzergahı kullanan 426 dolmuş var. Kanalboyu'ndan, Soğanlı'dan, Çiftehavuzlar'dan gelen araçlar Fevzi Çakmak, Uluyol'u kullanıyor. Bizim güzergah iptalimiz ile ilgili mahkeme, karar verilene kadar 'yürütmeyi durdurma' verdi. İdare Mahkemesi karar verene kadar uygulama yapamazlar. Kazanılmış haklarımız gereğince bizim rızamız olmadan bizi taksiye dönüştüremezler ama UKOME baskı yapıyor. 100 kadar aile buradan ekmek yiyor. Mahkeme kararı beklensin” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.