Hava Durumu

Bursa'da lüks araç şebekesine darbe

Gümrük Muhafaza ekipleri, Bursa'da parçalanmış 3 adet yabancı plakalı lüks araç ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da lüks araç şebekesine darbe
Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda Bursa Oto Sanayii Sitesindeki bir iş yerinde yabancı plakalı lüks araçların parçalanıp satıldığı tespit edildi.

Alınan bilgilerin Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletilmesinin ardından Gümrük Muhafaza ekiplerince söz konusu iş yeri ve çevresinde inceleme başlatıldı. Yapılan araştırmalarda söz konusu iş yerinin lüks araç parçalarını internet sitesi üzerinden sattığı da belirlendi.

Yapılan operasyonda iş yerinde parçaları sökülmüş yabancı plakalı bir araç bulundu. Şasi numarasının sistem üzerinden yapılan sorgulamasında aracın turistik kolaylıklardan faydalanarak Bulgar uyruklu bir şahıs tarafından Türkiye'ye getirildiği ve yasalara aykırı olarak Türkiye’de bırakıldığı anlaşıldı. Yapılan aramada ayrıca 2 adet Mercedes ve 1 adet Audı marka lüks aracın parçalandığı ve parçaların iş yerinin muhtelif yerlerinde satışa hazır şekilde depolandığı görüldü. Piyasa değeri 176 bin 605 TL olan araç ve parçalara el konuldu. Hazırlanan soruşturma dosyası kapsamında 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 12 şüpheli hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Ülke genelinde yapılan operasyonlarda ise 2016 yılının ilk 10 ayında mevzuat ihlali yapan bin 47 adet Gürcistan plakalı, 2 bin 14 adet Bulgaristan plakalı, 860 adet Suriye plakalı ve 4 bin 843 adet diğer ülke plakalı araca Gümrük Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince işlem yapıldı. Ayrıca bu araçlarla ilgili kişilere 27 milyon 100 bin TL'lik ceza kesildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.