Hava Durumu

Bursa'da okulda 'kemerli' dayak iddiası!

Bursa Milli Eğitimi, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'ndeki dayak skandalıyla sarsıldı. Veli Murat Çelik, evladı Z.O.Ç'ye kemerle dayak attığı iddia edilen okul müdürü hakkında şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 05:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 05:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da okulda 'kemerli' dayak iddiası!
Rabia DENİZ'in özel haberi

Osmangazi ilçesinde eğitim veren Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'ndeki, dayak skandalı gündemde bomba etkisi yarattı. İddiaya göre 16 yaşındaki Z.O.Ç, 3 Ekim'de bir arkadaşıyla okulda kavga etti. Bu duruma sinirlenen Müdür Saim D. ise, Z.O.Ç'yi tören esnasında yanına çağırdı ve “kısasa kısas” diyerek tüm öğrencilerin gözü önünde kemerle dövdü. Yaklaşık 40 gün önce meydana gelen olayın ardından önce Keles Devlet Hastanesi'nden sağlık raporu alan veli Murat Çelik, ardından da Yiğitali Jandarma Karakolu'na başvurarak müdürden şikayetçi oldu, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik'e de başvuran veli Murat Çelik, okul müdürü Saim D.'nin açığa alınmasını istediklerini belirterek, gerek hukuki gerekse idari hiçbir önlem alınmamasına isyan etti.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Olayı öğrenir öğrenmez okula giden Murat Çelik, Müdür Saim D.'nin odasına girerek, “Dua edin devlet size ceza versin, benim elime kalmayın” dedi. Velinin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Müdür Saim D., veli hakkında şikayetçi olurken, veli Murat Çelik'in 40 gündür süren hak arayışı sürüyor.  

Müdüre idari bir ceza verilmemesini eleştiren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hiçbir çalışma yapmamasına rağmen öğrenci ve velimizin yanında olup her türlü hukuki girişimi sürdüreceğiz. Biz öğretmen olarak yaşanan bu olaydan utanç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.