Hava Durumu

Bursa'daki dev ulaşım yatırımında flaş gelişme

Bursa, tamamen yeraltından gidecek olan Yıldırım metrosu için Ankara’nın kapısını çaldı. Seçeneklerini hazırlayan Büyükşehir, gelecek yanıta göre harekete geçecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 06:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 06:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dev ulaşım yatırımında flaş gelişme
İstanbul ve Ankara’daki metro hatlarının yapımı büyükşehir belediyelerince değil, merkezi yönetim tarafından gerçekleştiriliyor. Ankara’nın devreye girmesi, yerel yönetimlerin genel borçlar yükünün hafifletilmesi ve bütçelerinin rahatlatılması için çözüm olarak görülüyor. Şimdi sırada Bursa var. 

BÜYÜKŞEHİR HAZIR…

Yıldırım metrosunun yapımı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın nezdinde, harekete geçildi. Projenin ihale ve inşaat aşamasının tamamen merkezi yönetimce yapılmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi, finansal destek verilmesi durumunda ihale ve yapımı da üstlenmeye hazır.

Bursa Hakimiyet yazarı Serkan İnceoğlu bugünkü köşe yazısında yaşanan gelişmelerin detaylarını kaleme aldı.

İşte İnceoğlu'nun o yazısı:

Duyuyoruz…
İstanbul ve Ankara’da, yapımı devam eden ve yapılacak metro hatları, büyükşehir belediyelerince değil, merkezi yönetim tarafından üstleniliyor.
İlgili yasa, 2010’da çıkmıştı.
Sonrasıyla…
Uygulamaya geçildi.
Aslında…
Merkezi yönetimin devreye girmesi, İstanbul ve Ankara’nın yerel yönetimlerinin genel borçlar yükünün hafifletilmesi, bütçelerinin rahatlatılması ve kredi itibarı için çözüm görülüyordu.
Şimdi…
Bursa da, sırada!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin duyurduğu Yıldırım Metrosu’nun yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın nezdinde, harekete geçildi.
Projeye göre…
Bursaray’ın, Gökdere İstasyonu’ndan bağlantı sağlanarak, Kasım Önadım Bulvarı, Davutkadı Meydanı, Yediselviler, Yeşilyayla, Ertuğrulgazi ve Siteler üzerinden, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kadar bağlanması öngörülüyor.
Toplam 5.7 kilometrelik yeraltı hattıyla 8 istasyon bulunacak. Güzergaha göre, aç-kapa ve delme tünel yöntemleri uygulanacak.
Çifte teklife göre…
Büyükşehir Belediyesi, projenin ihalesi ve inşaat aşamasıyla tamamen merkezi yönetimce yapılabileceği gibi, finansal işbirliğiyle ihale ve yapımını da, kendisi  yapabilmeye hazır…
Geri ödemeler, ilgili yasaya dayalı usul ve esaslar gereğince, İstanbul ve Ankara’daki gibi, bilet gelirinden kesintiyle olacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.