Hava Durumu

Bursa'ya Antika Pazar kuruluyor

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) üyeleri, hazırladıkları 'Bursa Antika Pazarı' projesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye sundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2012 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2012 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya Antika Pazar kuruluyor


Büyükşehir Belediyesi'nin kentin vizyonuna değer katan çalışmaları, Bursalı sivil toplum kuruluşlarına da ilham veriyor. Bursa'yı çağdaş bir kent vizyonuna taşıma çabasıyla çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının projelerini de dikkate alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya gönül veren SİVİLAY Başkanı Okan Aras, proje danışmanı Erdem Saker, SİVİLAY Yönetim Kurulu üyeleri Nedret Bayramoğlu, Hamide Ertem, Sibel Bağcı Uzun, Sabri Erdem, Nesrin Erdem, Erol Yılmazer, Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün ile Proje Danışmanı ve Antikacı Mehdi Kamruz'u Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladı.

SİVİLAY Başkanı Okan Aras, SİVİLAY üyesi Hamide Ertem'in mimarı olduğu fikirden yola çıkarak, 'Bursa Antika Pazarı' projesini hazırladıklarını ve projenin destek görmesi halinde kent merkezinde, ayda bir pazar gününün kaliteli bir etkinlikle buluşacağını ifade etti. Bursa Antika Pazarı projesinin detaylarıyla ilgili bilgiler veren Aras, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Ertuğrul Bey Meydanı'nda açılması düşünülen pazarın tarihi cazibeye sahip bölgeye hem ekonomik hem de sosyal anlamda fayda sağlayacağını ve Bursa'ya değer katacak çalışmalara destek verdiklerini söyleyerek projeyi Başkan Altepe'ye takdim etti.

Proje Danışmanı Erdem Saker ise proje hayata geçirildiği takdirde, tarihi Avrupa kentlerinde yaşatılan güzel bir uygulamanın Bursa'daki Cumhuriyet Caddesi'ne de canlılık getireceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalarına, kent dinamiklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yapılan işlerin halkın desteğiyle daha da önemli hale geldiğini kaydeden Başkan Altepe, "Çarşı bizim için önemli. Bursa'da en çok çalıştığımız konular arasında çarşının canlandırılması geliyor. Çarşı, kentin merkezi, Bursa'nın atardamarıdır. Bizim çarşımız Türkiye'de örnek olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.