Hava Durumu

Merinos İlkokulu öğrencilerinden doğaya katkı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) son birkaç yıldır ilkokul öğrencileri arasında çevre duyarlılığını geliştirme amacıyla düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’na, Osmangazi’nin köklü eğitim kurumlarından Merinos İlkokulu’ndan da destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merinos İlkokulu öğrencilerinden doğaya katkı
Sınıf öğretmenliğini Sevil Dişçi Gürsoy’un yaptığı, Merinos İlkokulu 3/C sınıfının 27 öğrencisi, kampanyaya, sadece bir ay gibi bir süre içiresinde topladıkları ağırlığı 300 kilogramı bulan, çeşitli boy ve ebatta 6 bin atık pille katkı sağladı. Okulu temsil eden 3/C’lilere anasınıfından en küçük öğrenciler de topladıkları pillerle destek verdi.



Atık piller kampanyaya aracılık eden belediyelerden Osmangazi Belediyesi’nin Geri Dönüşüm ekibine mini bir törenle teslim edildi. Çevre ve doğa duyarlılığı taşıyan minik öğrenciler ‘Doğanın Pili Bitmesin’ sloganı altında düzenlenen TAP kampanyasına katkı vermenin ve arkadaşlarına örnek olmanın mutluluğunu yaşarken, Merinos İlkokulu Müdürü Zübeyit Toz, Merinoslu miniklerin bu tip önemli sosyal sorumluluk projelerine destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.



ÖĞRETMENLERİ DONDURMA ISMARLAYACAK

En çok pil toplayan okulun öğrencilerine TAP tarafından kitap armağan ediliyor. Merinos İlkokulu 3/C sınıfının topladığı atık piller de Osmangazi Belediyesi aracılığıyla TAP’a iletilecek. 2015-2016 eğitim yılında 30 Nisan’da sona ermesi kararlaştırılan kampanya çerçevesinde 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde topladıkları 300 kilogram atık pili yetkililere teslim eden 3/C’liler şimdiden öğretmenleri Sevil Dişçi Gürsoy’dan armağan olarak birer dondurma kazandı. Minikler şimdi merakla TAP’ın açıklayacağı sonucu bekliyor.

​Tap Atık Pil Toplama Kampanyası, birçok ilde ilçe milli eğitim müdürlükleri, okullar ve ilçe belediyeleri aracılığıyla yürütülüyor. Kampanya kapsamında okullardan toplanan piller ağırlıkları ve sayılarına göre sınıflandırılıp TAP’a teslim ediliyor. Kampanya ile atık pillerin şehirde daha verimli olarak toplanması, çocukların atık konusunda bilincinin artırılması hedefleniyor. Kampanya bitiminde; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Karacabey, Gemlik, İnegöl, İznik, Orhangazi, Kestel, Gürsu, Yenişehir, Mustafakemalpaşa ve Orhaneli ilçelerinde okullardaki pil atıkları ilgili belediyesince, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçelerindeki pil atıkları Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.