Hava Durumu

Recep Altepe'den FETÖ iddialarına sert yanıt

Kendisi üzerinden Büyükşehir Belediyesi'ne algı operasyonu yapılmak istendiğini söyleyen Başkan Altepe, “Bizim siyasi geçmişimiz ortada” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 05:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 05:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe'den FETÖ iddialarına sert yanıt
'Paralel Yapı'yla yeterince mücadele etmediği' yönündeki iddialar ve FETÖ operasyonlarını  Bursa Hakimiyet yazarı Serkan İnceoğlu’nun sunduğu AS TV'deki Yerel Bakış’ta değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe sert mesajlar verdi. 

FETÖ'yü, 'devlet içine yuvalanmış hain bir çete' olarak nitelendiren Başkan Altepe, “Bizim bu konuda sıkıntımız yok. 38 yıldır siyasi çizgimiz belli. Puslu havalarda ortaya çıkan fırsatçılar menfaatleri için algı operasyonu yapmaya çalışıyor” dedi.

15 Temmuz’dan sonra süregelen tartışmalarda, belediyeler ve başkanları hakkında da, iddialar ortaya atılmıştı.
Bursa açısından…

İnceoğlu, durumu ve iddiaları Altepe’ye sorarken,  Bursa kamuoyu, yerel yönetim ve siyaset çevrelerinin merak konusuna yanıtlar da, ekranlara taşındı.

İlk kez ve açıklıkla…

Düşüncelerini açıklayan Altepe, öncelikle de askeri cuntanın 15 Temmuz’daki darbe girişimini yapan FETÖ için “Devlet içine yuvalanmış olan, devletin kurumları içine sızmış olan hainler, çeteler…” ifadesini kullandı.

Devleti ele geçirmek için 40 yılın üzerinde hazırlık, plan yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tehlikeye zamanında dikkat çektiğini vurguladı.

Altepe, Türk halkının, ne kadar büyük olduğunu ve boşuna tarih yazmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.
15 Temmuz’un gecesi için…

Altepe, “Gece 11’e doğru eve gitmiştim. Başbakanımız açıklama yapıyor. Hemen AK Parti İl Merkezi’ne, Şehreküstü Meydanı’na döndük. Arkadaşlarımıza mesajlar attık ve toplandık.”  diyerek, halk hareketine giden süreci anlattı.

FETÖ/PYD tartışmaları olarak…

Ortaya atılan iddia ve suçlamalara, bazı belediyeler ve başkanları da çekilirken, İnceoğlu tarafından da Altepe’ye anımsatıldı.

Belediyesi ve hakkındaki söylemlere, soğukkanlı cevaplar veren Altepe, “Bazı böyle olaylar olduğu zaman, puslu hava olduğu zaman bu tür bazı fırsatçılar çıkıp, değişik anlamla amaçla kullanmak istiyorlar.” sözüyle başladı.

Sözlerine açıklık getirerek, “Burada hedef, kişilerden çok kurumlar… Buralara gelmek… Buralarda, kendi yakınlarının olması… Buralardan istifade etmek… Buralardan nemalanmak… Hedefleri!..” ifadesini kullandı.

Tüm şehirlerde, aynı söylemlerin yaşandığını belirten Altepe, başkanlıklarını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği ile teşkilat yöneticileriyle yapılan beraberliklerde, daima hizmeti konuştuklarını dile getirdi.

Başkan Altepe, “Bizim, zaten bu konuda sıkıntımız yok. Niye? Çizgimiz belli. Mesela, bizim siyasi çizgimiz belli…” sözleriyle, konuyu kendisine ve belediyesine getiriyordu.

Özellikle…

Belirli kişi ve çevrelere mesaj veren ve kamuoyunda oluşturulmak isteyen algıya karşı gereken yanıtı vermek isteyen Altepe, “Bizim çizgimiz, siyasi çizgide yürüdüğümüz arkadaşlarımız. Yanımızdaki insanlar da aynı şekilde 40 yıldır 35 yıldır tanıdığımız kişiler. Zaten bugüne gelinceye kadar da, bu mücadeleleri yaparak geldik.” diyor.

AK Parti’nin yöneticilerle bir araya gelindiğinde, dışarıda konuşulanlar açısından, “Bizlerle, 1 dakika böyle şeyleri konuşmadılar ki...” bilgisini de veriyor.

FETÖ/PDY ile mücadele ve soruşturmaları açısından, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, tasfiye ve görevden almalara dikkati çekiyordu.

Altepe, “Son 2-3 ay içerisinde atmışız. Tek tek tarıyoruz. Ne kadar, en ufak ilgisi var. Özellikle 17 Aralık sonrası ve bu dönemde en ufak hareket, bağlantı var mı, bunlarla ilgili zaten hemen işlemleri yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

FETÖ yapılanmasının girişim ve talepleri açısından, “Bunlar, bize hiç adam getirmediler. ‘Alın, bunu işe sokun’ demediler. Talepleri olmadı. Bunların hedefi, belediyeler değil. Bunların hedefi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Teşkilatı ve yargı…” ifadesini kullandı.

Görevi ve kurumu için ortaya koyduğu tüm tablo için “Eskiden beri, tavrımızı koymuşuz. Bu konuda açıklama bile yapmak, zul gibi geliyor.” yorumunda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 34 yıl önce tanıştığını gündeme getiren Altepe, “Aynı siyasi teşkilattan geldiğim için o günden bugüne beraberiz. 38 yıldır resmi görevdeyim. Tamamen, bu siyasetin teşkilatı içinde görev aldım.” diyor.

Altepe, birilerinin, puslu havayı değerlendirmek istediğinden söz ederken, “Bunlar, tabii ki olacak. Bunlar, her devirde olur. Biz işimize bakıyoruz.” mesajını veriyor.

Türkiye’nin güçlenmesinin birilerini rahatsız ettiğini, bu nedenle de terör odaklarının ortaya çıktığını dile getiren Altepe’ye, erken yerel seçim olasılığı da soruldu.

Altepe, yerel seçim döneminin ve oy kullanabilmenin, Türkiye’nin kış şartlarında zor olduğunu belirterek, yerel seçimlerin sonbahar aylarında yapılabilmesini doğru buluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.