Hava Durumu

Sarıalan'a ahşap bungalovlar yapılacak

Uludağ Milli Parkı'ndaki önemli konaklama mekanlarından Sarıalan'da bulunan 36 beton baraka yıkılarak yerine suya dayanıklı ahşaptan yeni bungalovlar yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sarıalan'a ahşap bungalovlar yapılacak
Yeni teleferikle 2 yıl sonra daha fazla kişiye hizmet verecek Uludağ’da, günübirlik ve yaz dönemi kullanıcılarının tesisleri de yenileniyor. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Uludağ Milli Park Müdürlüğü, Sarıalan'daki 38 betondan barakanın 40 yıllık kullanım sürelerinin dolması sebebiyle bölgede ahşaptan yeni bungalovlar yapıyor.

Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’ndan Sarıalandaki baraka bölgesindeki yenileme çalışmaları için gerekli izinler çıktı. Uludağ Milli Park Müdürlüğü de emprenye edilmiş (suya dayanıklı) ahşaptan özel çizimleri yapılan barakaların yapılması için ihale açtı. Geçen sene çok harap vaziyette olduğu için müşteri bulamayan eski barakaların yerine, içerisinde banyo ve tuvaleti bulunan özel barakalar yapılacak. Sarıalan'daki barakalar bölgesi, temmuz ve ağustos aylarında bitirilecek imalatlarla peyzaj düzenlemesi ile de güzel bir görünüme kavuşacak.


Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ihale sürecinin tamamlandığını kaydederek, “Yaz döneminde yeni bungalovların imalatları bitecek. Avrupa’daki benzerleri gibi yılın 7 ayında hizmet verebilecek özellikte bungalovlar devreye alınacak. Artık mayıs ayından başlayarak ekim sonuna kadar vatandaşların Sarıalan'daki bungalovları kullanmaları mümkün olabilecek. Bu yeni bungalovlarda banyo ve tuvaletler yapının içerisinde olacak. Tabiatla uyumlu olması için tamamen ahşaptan yapılacak özel tasarımlı modern bungalovların büyük ilgi göreceğini ümit ediyoruz” dedi.

Çobankaya ve Sarıalan'daki imar planına göre, günübirlik kampçılar için yeni piknik alanları, sıhhi tesisler inşa edileceğini belirten yetkililer, Uludağ’daki yatırımlar için bakanlığın hiçbir tahsisat sıkıntısı olmadığına dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.