Hava Durumu

Yunuseli Havaalanı yeniden uçuşlara açılıyor

15 yıl önce kapatılan Yunuseli Havaalanı, küçük uçaklara yeniden açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunuseli Havaalanı yeniden uçuşlara açılıyor
Rabia DENİZ'in haberi

Yenişehir Havaalanı'nın açılmasıyla atıl durumda kalan Yunuseli'deki Bursa Havaalanı, uzunca süredir devam eden görüşmeler sonrasında Recep Altepe'nin isteği doğrultusunda, Genelkurmay Başkanlığı'ndan Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmişti. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın da onay verdiği bu tahsis üzerine, Bursa'da sivil havacılığın eskiden olduğu üzere yeniden hareketlenmesi amacıyla Başkan Altepe de, Yunuseli'deki yaklaşık 1400 metrelik pistin kullanımı için harekete geçti.

İlk etapta VFR olarak adlandırılan “görerek yaklaşma” kuralına göre küçük uçakların iniş ve kalkışının yapılacağını açıklayan Altepe, bunun yanı sıra sadece Türkiye'de değil dünyada giderek artan pilot açığının kapatılması için pilotaj eğitimlerinin de küçük uçaklarla Yunuseli Havaalanı'ndan yapılacağını söyledi.



ALTEPE'DEN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Havaalanının açılmasıyla kısa bir sürede Bursa'da özel uçak sayısının artacağını ve Bursa'da en az 50 sivil uçağın olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir süre sonra da kule ve terminal binalarının Yunuseli'ye kazandırılacağını ve maksimum 20 kişilik küçük uçakların ticari olarak da uçabileceğini belirtti.

Bursa Hakimiyet'e yaptığı özel açıklamada, Bursa iş dünyasına da çağrı yapan Altepe, “Havayolu konusunda Bursa ne yazık ki yıllarca İstanbul'un gölgesinde kaldı. Şimdi gerek BURULAŞ aracılığıyla başlayacak seferler, gerekse özel uçakların uçuşlarıyla Bursa Havaalanı olarak bilinen Yunuseli'deki havalanı, kısa sürede hareketlenmeye, Bursamız'a fayda sağlamaya başlayacak” dedi.



'AQUILA ARTIK BURSA MARKASI'

Yerlİ tramvay ve metro üretiminde marka olan Bursa, yerli üretime ivme kazandıracak olan Aquila ile havacılıkta da iddialı adımlar atıyor. Başkan Altepe, Yenişehir Havalimanı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Gökçen Grubu’na bağlı B Plas şirketinin üst yöneticisi Celal Gökçen ile birlikte Aquila’nın tanıtımını yaptı.

Alman uçak fabrikası Aquila’nın Bursalı Gökçen Grubu'nca satın alınmasına öncülük ettiklerini anlatan Altepe, “Aquila, artık bir Bursa markası. Aquila marka eğitim uçağı TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ’de uzmanlar tarafından incelendi ve TUSAŞ-TAI Genel Müdürü Dr. Temel Kotil’in beğenisini kazandı” dedi. Başkan Altepe, “Bu uçak Bursa’da üretilecek. Sivil havacılığın en önemli merkezlerinden biri Bursa olacak. Bizim hedefimiz, Bursa’da kısa zaman içinde 100 uçağa ulaşılması” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.