Hava Durumu

2015-2016 sezonu Bursaspor için kâbus gibiydi

Süper Lig’de sezon sonlanırken, birçok Bursasporlu ‘iyi ki bitti’ cümlesini kurdu. 44 puanla 11’inci sırada ligi tamamlayan Yeşil Beyazlılar yanlış transferinden maddi krizine kadar hatırlamak istemeyeceği bir sezon geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2015-2016 sezonu Bursaspor için kâbus gibiydi
Bursaspor, Süper Lig’de 2015-2016 sezonunu 44 puanla 11’inci sırada tamamladı. Bu dönem içerisinde 2 yönetim, 3 teknik adam görev alırken, hem sportif hem de mali anlamda sıkıntılı bir süreç yaşandı. Birçok Bursasporlu’nun ‘iyi ki bitti’ dediği sezon aslında büyük umutlarla başlamıştı. Yeşil Beyazlılar’ı şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Sağlam, Recep Bölükbaşı yönetimi tarafından Şenol Güneş’in yerine göreve getirilirken, imza töreninde Bölükbaşı; “Bizi şampiyonluk da kesmez, Avrupa kupaları da, iyi futbol da kesmez. Hedefimiz Avrupa’da daha başarılı olmak, dünya kulübü olmak” demişti.

ADETA KAÇTILAR

Bu sözleri sarf eden Bölükbaşı ve yönetimi Güneş’in ardından 5 milyon dolarlık opsiyon hakkı kullanılmayan Fernandao’yu ve sözleşmesinde 5 milyon TL’ye serbest kalır maddesi bulunan Şener Özbayraklı’yı elinden kaçırdı. Belluschi ile Civelli kaçarcasına takımdan ayrılırken, onları ilerleyen dönemde Enes Ünal, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Cedric Bakambu izledi. İmza töreninde; “Şunu herkes bilsin ki herkes ne kadar iddialıysa biz onlardan daha da fazla iddialıyız. Şimdi çalışma, yeniden tarih yazma zamanı” diyen Ertuğrul Sağlam da oyuncuların bir bir gitmesiyle sıkıntılı bir döneme girdi.

TRANSFER BOLLUĞU

Futbolcular takımdan ayrılırken, Bölükbaşı yönetimi Bursaspor tarihinin en büyük transfer taarruzuna başladı. Yeşil Beyazlılar, Mert Günok, Sedat Berisha, Tomas Sivok, Dany Nounkeu, Luis Advincula, Erdem Özgenç, Cristobal Jorquera, Ricardo Faty, Balazs Dzsudzsak, Tomas Necid, Tom de Sutter’i bonservisiyle alırken, Sercan Yıldırım, Hosogai ve Stoch’u da kiraladı. Bursaspor yönetimi transferde geç kalırken, birçok oyuncu uçaktan inip maça çıktı. Sezona 3 mağlubiyetle başlayan Bursaspor’da başarısızlığın sebebi uyum sorunu olarak gösterildi.

HAMZAOĞLU GELDİ

İleriki haftalarda toparlanacak denen takım bu reaksiyonu gösteremedi ve Ertuğrul Sağlam ile Kayserispor’a Atatürk Stadı’nda 2-1 mağlup olunan maçın ardından yollar ayrıldı. Üç maçlığına göreve gelen Ersel Uzgur kupada Tepecik karşısında galibiyet alırken, takımın Galatasaray’a 3-0, Osmanlıspor’a da 4-0 yenilmesine engel olamadı. Bursaspor yönetimi de bu arada Galatasaray ile geçen sezon 3 kupa kaldıran ancak 12’nci haftada görevine son verilen Hamza Hamzaoğlu’nu takımın başına getirdi. 

İBRA EDİLMEDİLER

17 Aralık’ta Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayan Bölükbaşı yönetimi, 24 Aralık’ta Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. 19 Ocak’ta gerçekleyen kongrede Ali Ay başkanlığa seçilirken, tarihi bir karar da alındı. Genel Kurul üyeleri Recep Bölükbaşı yönetimini ibra etmedi. Bu durum 1988-89’da Kani Şen yönetiminin ardından ikinci kez yaşanmıştı. Görevi devralan Ali Ay yönetimi, belirtilen borçtan çok daha fazlası olduğunu açıklarken, sportif alanda da hamle yapmak için harekete geçti. Bu bağlamda Trabzonspor’dan Deniz Yılmaz, Galatasaray’dan kiralık Jem Paul Karacan kadroya katıldı.

44 PUAN, 11’İNCİ SIRA

Geri dönen Batalla ile birlikte yeni stadına da geçen Bursaspor, farklı bir havayla ikinci yarıya başladı. Art arda gelen iyi sonuçların ardından Yeşil Beyazlılar tekrar umutlanırken, Avrupa kupaları hayalleri kurulmaya başlandı. Ancak yaşanan sakatlıklar sebebiyle kadro kurmakta zorlanan Hamzaoğlu yönetimindeki Bursaspor tekrar düşüşe geçti. Ligin son 7 haftasında 3 yenilgi, 3 beraberlik alırken, sadece 1 kez sahadan 3 puanla ayrılan Timsah, 44 puan toplayabildi. Bursaspor ligi 11’inci basamakta 13 galibiyet, 5 beraberlik, 16 mağlubiyet ve -8 averajla tamamladı. 

SUTTER 0 ÇEKTİ

Büyük umutlarla transfer edilen Belçikalı forvet Tom de Sutter ligde ağları havalandıramadı. Tecrübeli oyuncu kupada da 2 gol attı.

89 SARI, 8 KIRMIZI

2015-2016 sezonunda Bursaspor, 89 kez sarı kart görerek Trabzonspor ve Eskişehirspor’un ardından en çok sarı kart gören takım unvanını elde etti. Bursasporlu futbolculara 8 kez de kırmızı kart çıktı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.