Hava Durumu

Bursa'da kar yağışı başladı

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Bursa’da başladı. Uludağ’da kar kalınlığı 120 santimetreye yükselirken, kar yağışının 2 gün sürmesi bekleniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2013 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2013 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kar yağışı başladı

Meteoroloji yetkililerinin uyarılarının ardından beklenen kar bugün Bursa’da kendini gösterdi. Sabaha karşı Bursa ve ilçelerinde başlayan kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü. Bursa’nın yüksek kesimleri olan Teleferik bölgesinde kar yağışı dolayısıyla karın etkisi daha çok hissedildi. Yüksek kesimlerinde yollar ve evlerin çatıları karla kaplanırken, bazı araçlar da güçlükle yoluna devam etti. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bursa şehir merkezinde kar yağışı 2 gün boyunca etkisini hissettirecek.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 120 SANTİMETRE
Öte yandan Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’da kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı. Gece eksi 11 derece sıcaklığın hissedildiği zirvede kar yağışı Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniliyor.
İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışına karşı 12 ayrı şantiyede 60 personelle seferberlik başlattı. İdare bünyesindeki 4 kar bıçaklı araç, 19 adet greyder, 3 adet kepçe ile her türlü müdahaleye karşı hazır bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.