Hava Durumu

İşte genç Timsahların Süper Kupa öyküsü

Bursaspor U21 takımı Süper Kupa’da U21 1. Lig grubunu lider tamamlayan Altınordu ile karşılaştı. Timsah 1-0 yenik duruma düştüğü mücadeleyi 3-1 kazandı ve sezonu çifte kupayla tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte genç Timsahların Süper Kupa öyküsü
GERİYE DÜŞTÜ

Bursaspor U21 takımı Altınordu’yu Antalya’da oynanan Süper Kupa maçında 3-1 mağlup etti. Mücadele karşılıklı pozisyonlarla başlarken, 14’üncü dakikada Altınordu golü buldu. Savun-ma hazırlıksız yakalanırken, Süleyman’ın sert vuruşu ağlarla buluştu. 20’nci dakikada Yeşil Beyazlılar Mert Örnek ile gole yaklaşırken 22’de Kubilay’ın kafa vuruşu üst direkten geri döndü. 39’da Kubilay, harika hareketlerle ceza sahasına girip kaleciyle karşılaştı ancak top direğe çarparak dışarı çıktı. 44’üncü dakikada Kubilay’a yaptığı faul sonrası Arda doğrudan kırmızı kart görerek Altınordu’yu 10 kişi bıraktı. 

\\\"\\\"

MERT’TEN İKİ GOL

İlkyarı 1-0 İzmir ekibi lehine sona ererken, ikinci devrede Yeşil Beyazlılar baskısını sıklaştırdı. 63’üncü dakikada Timsah beraberliği yakaladı. Mert Örnek yaklaşık 20 metreden topu kalecinin uzanamayacağı bölgeye gönderdi. Golden sonra da oyunda üstünlüğünü sürdüren U21 takımı, Talha ile 70’te gole yaklaştı, ancak kaleci Mert topu kornere çeldi. 88’inci dakikada Kubilay Kanatsızkuş müthiş bir golle takımını öne geçiren golü attı. Uzatma dakikalarında Mert Örnek dar açıdan güzel bir vuruş yaptı ve skoru 3-1’e getirdi. Karşılaşma da bu skorla sona erdi ve Bursaspor Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Bursaspor'a kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez verdi. 

Ay ve Turan havalarda

Bursaspor U21 takımının 3-1’lik galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşandı. Yeşil Beyazlı oyuncular ilk önce Altyapıdan Sorumlu Yönetici Ali Turan’ı ardından da Başkan Ali Ay’ı havalandırarak çifte kupayı kutladılar. Ay ve Turan gözyaşlarını tutamazken, Başkan Ali Ay maçın ardından oyuncularla yaptığı konuşmada prim konusunda gerekenin yapılacağını ifade etti. Federasyon da şampiyonluğa 125 bin lira prim verdi.

\\\"\\\"

Oyunculardan jest

Bursaspor U21 takımı maçın ardından Altınordulu oyuncuları yedek kulübesine giderek teker teker tebrik etti. Ardından da kupa seremonisi öncesi madalya töreninde İzmir ekibinin futbolcularını alkışladı. 

\\\"\\\"

Taraftar her yerde

Bursaspor taraftarı, Antalya’da oynanan Süper Kupa maçında U21 takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşma boyunca 1 saniye dahi susmayan ve takıma sınırsız destek veren Yeşil Beyazlılar, ilk golde büyük sevinç yaşarken 88’deki golün ardından adeta çılgına döndü. Maçın ardından ise futbolcular sevinçlerini tribünle paylaştılar.  

\\\"\\\"

Maça büyük ilgi

​Bursaspor ile Altınordu’nun U21 takımları arasında oynanan karşılaşma büyük ilgi gördü. Başkan Ali Ay ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Hamza Hamzaoğlu’nun yardımcıları ve milli takım heyeti mücadeleyi takip etti.
Haber/Fotoğraf: Ozan DEMİR
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.