Hava Durumu

Ringin meleklerinin hedefi şampiyonluk

Atatürk Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdüren Bursaspor Boks Takımı’nın genç kız sporcuları, hayallerinin Bursa’ya şampiyonluklar getirmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ringin meleklerinin hedefi şampiyonluk
ŞAMPİYONLUK İSTİYORUM

Yeşil Beyazlı kulübün bünyesinde faaliyet gösteren boks takımı, gelecek adına umut vaat ediyor. Kadınlar kategorisinde mücadele etmek adına çekirdekten sporcu yetiştiren Bursaspor Boks Takımı’nda gençlere Bursaspor ve spor sevgisi aşılanıyor.Yapı olarak dövüşe yatkın birisi olduğunu söyleyen 14 yaşındaki lisanslı boksör Rümeysa Aslan, “Buraya aslında teknik öğrenip kendimi korumak için gelmiştim. Sonra Yılmaz Hoca ile eğitime başladım. Yeteneğimin olduğunu söyledi. Ben de devam etmek istedim. Şimdi de şampiyon olmak istiyorum” dedi.

HOCAMI GURURLANDIRACAĞIM

Antrenmanların çok eğlenceli geçtiğini dile getiren Aslan, “Buraya beni en çok bağlayan şey Yılmaz Hoca. Bu sporu çok seviyorum ama o olmasa isteğim azalırdı diye düşünüyorum. Geçen hafta maç yaptık.
 Çok eğlenceliydi. İlerisi için tek düşüncem katıldığım organizasyonlarda sadece şampiyon olmak. Şampiyon olacağım. Hocamı gururlandıracağım. Ben Yılmaz Hoca’nın öğrencisiyim diyeceğim. Ben bunların başaracağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BEN BOKSU SEÇTİM

Antrenörü Yılmaz Çağlar’ı tanıdıktan sonra boks sporuna yöneldiğini dile getiren 15 yaşındaki sporcu Reyhan Çiçek, “Daha önceden beni sürekli voleybol ya da diğer salon sporlarına yönlendiriyorlardı. Geleceğimin benim elimde olduğu bir spora yönelmek istedim. Planlarım arasında bu spor büyük yer alıyor. Büyükler kategorisinde müsabakalara katılmayı çok istiyorum. Bu alanda kadın boksör az.  Bu da avantajımın daha çok olduğunu gösteriyor. Okul açısından da bana büyük faydaları olacak. Lisanslı bir sporcunun üniversitelerde yer alması daha kolay” şeklinde konuştu.



GÜZEL BİR EKİP OLDUK

Bursaspor’un boks alanında ilk sporcularından biri olduğunu dile getiren Antrenör Yılmaz Çağlar, 1969 yılında Bursaspor’la bağ kurdum. Sporculuktan sonra antrenör olarak göreve başladım. 2010 yılında güzel bir ekip oluşturduk. Ferman Muzaffer iyi bir koordinatör. Bunun yanında kulüp başkanımız bize destek veriyor. Gençlerin katılımı çok iyi. Gördüğünüz gibi küçük kız sporcularımız var. Altyapıdan yetişiyoruz. Başarı alan sporcularımız var. Avrupa’da derece yapan isimler var. Bunlardan cesaret alarak ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

İDOLÜM SİNAN ŞAMİL SAM

Bursaspor Kulübü’nde olmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Çiçek, “Antrenmanlar düşünülenin aksinde. Sıkıcı değil. Eğleniyoruz. Antrenörümüz bizimle özel olarak ilgileniyor ve bu spora bağlılığımızı artırıyor.  Herhangi bir zorluk çekmiyorum. Boksu ilk olarak televizyonlarda izlemeye başladım ve ilgimi çekti. Sinan Şamil Sam’ın videolarını izliyordum. Ferman Hoca ve Yılmaz Hoca’yla görüştüm. 
Başladım ve daha çok sevdim. Örnek aldığım sporcu her zaman rahmetli Sinan Şamil Sam olacak” dedi. Samet AYGÜÇ'ün haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.