Hava Durumu

2300 yıllık altın taç bulundu

İngiltere'de Yunan mersin ağacı şeklinde nadir bulunan bir altın taç bulundu. Altın tacın 2300 yıllık olduğu ve açık artırımda yaklaşık 100,000 avro değerinde satılacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2300 yıllık altın taç bulundu
İngiltere'nin Somerset bölgesinde Yunan mersin ağacı şeklinde nadir bulunan bir altın taç eski eşyaların içine atıldığı kutunun içinde bulundu. Altın tacın 2300 yıllık olduğu ve açık artırımda yaklaşık 100,000 avro değerinde satılacağı tahmin ediliyor.

SAHİBİ NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU BİLMİYOR

Antik taç gösterişsiz bir orman evinde tacın ne kadar değerli olduğunun farkında olmayan sahibinin, yatağının altında eski eşyaların içine atıldığı bir kutuda bulundu.İsmi açıklanmayan altın tacın sahibi müzayedecilerden altın taca benzer ve büyük babasından kalan tarihi eserleri incelemesini istedi.

İNCELEMENİN SONUNDA ANTİK YUNAN'A AİT OLDUĞU ANLAŞILDI

Müzayedecilerden Guy Schwinge sesrlerin çinde bulunduğu kutu içinde saklanan tacın etrafındaki kağıdı açınca gözlerine inanamadı. Schwinge kağıda sarılı eseri inceleyince, eserin eski Yunan'da dini törenlerde ve giyilen ve atletizm ve artistik yarışmalarında ödül olarak verilen çelenk şeklinde bir altın taç olduğunu anladı. Altın tacın sahibinin büyük babasının büyük bir antik eşya koleksiyonucusu olduğu belirtildi.

ALTIN TAÇ HAKKINDA HİÇ KONUŞMAMIŞ

İsminin açıklanmayan adam, büyük babasının 1940 ve 50 yıllarında  Büyük İskender'in bulunduğu bölgeye seyahatler yaptığını ve altın tacı o zamanlar aldığının mümkün olduğunu ve büyük babasının altın taç hakkında hiç konuşmadığını söyledi.

DUYDUKLARINA İNANAMADI

Adam şöyle devam etti, "Büyük babamdan kalan eserlere bakmaları için müzayedecilerden ricada bulundum. O zamana kadar dedemden kalan altın tacın bu kadar değerli olduğunu farkında değildim. Bana altın tacında ne kadar değerli olduğunu söylediklerinde karışık bir heyecan yaşadım ve duyduklarıma inanamadım."

9 HAZİRAN'DA SATIŞA ÇIKACAK

Müzayedeci Schwinge ise; "Altın tacın sahibi bana kağıda sarılı tacı kartondan çıkarıp bana uzattığında kalbim heyecandan duracak gibiyİ" dedi.Schwinge ayrıca çelenk şeklindeki altın tacın 2300 yıllık olmasına rağmen çok iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Benzer bir altın taç 2012 yılında yaklaşık olarak 200,000 avroya satılmıştı. Altın taç 9 Haziran tarihinde satılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.