Hava Durumu

ABD: "YPG PKK'dan farklı bir oluşum"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, terör örgütü PKK ve YPG'ye ilişkin "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK’dan farklı bir oluşumdur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 06:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 06:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD: "YPG PKK'dan farklı bir oluşum"
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PKK ile YPG arasındaki ilişki hakkıında, "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK'dan farklı bir oluşumdur." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"YPG, PKK'DAN FARKLI BİR OLUŞUM"

Bir soru üzerine terör örgütü PKK ve  Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG arasındaki ilişki hakkında değerlendirmelerde bulunan Toner, "Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK'dan farklı bir oluşumdur" ifadesini kullandı.

"YPG İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin konuya ilişkin kaygılarını anladıklarını belirten Toner, şunları kaydetti:

"IŞİD ve  Suriye'nin kuzeyindeki kaygılarının yanı sıra,  Türkiye ile bu konuyu konuşmaya devam ediyoruz. Sınır güvenliğinin sağlanması ve  Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğini düşündüğümüz diğer konular hakkında birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Fakat  Türkiye, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonların bir parçasıdır. Etkili bir üye olmaya devam etmektedir ve Türkiye'nin desteğinde memnuniyet duyuyoruz."

Toplantıda ayrıca, Toner'e, ABD askerlerinin terör örgütü YPG'nin armasını takmalarına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun söylediği, "O zaman onlara tavsiyemiz  Suriye'nin diğer bölgelerine gittikleri zaman IŞİD'in,  El-Nusra'nın, El-Kaide'nin armasını taksınlar" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.