Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşcinsel olduğu için dalga geçilen küçük çocuk...

ABD'de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk arkadaşlarının kendisiyle eşcinsel olduğu nedeniyle dalga geçmesi ve zorbalığa başvurması sonucu intihar etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşcinsel olduğu için dalga geçilen küçük çocuk...
ABD'de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk arkadaşlarının kendisiyle eşcinsel olduğu nedeniyle dalga geçmesi ve zorbalığa başvurması sonucu intihar etti. Baba ise oğlunun acısının ardından okulun sorumlu olduğunu ve müdürün homofobik olduğunu belirtti.

BABASI OKUL YÖNETİMİNİ SUÇLADI

ABD'nin Minneapolis kentinde bir baba, 13 yaşındaki eşcinsel çocuğunun okulda yaşadığı homofobik hakaretlere dayanamayarak intihar etmesi sonucunda, oğlunun okuduğu okula gitti ve müdürü "homofobik" tutumu nedeniyle sorumlu tuttuğunu belirtti.

ABD'nin Minneapolis kentinde Todd Seehus isimli baba, oğluna okulda cinsel tercihiyle alakalı çirkin küfürler etmesi sonrasında intihar ederek hayatını sonlandırması sebebiyle okul yönetimini suçladı.

"BİZ ONA RAHAT OLMASINI AŞILAMAYA ÇALIŞIYORDUK"

Okula bir baskın yaparak, yönetimin oğlu Tristan'ın cinsel yöneliminden kaynaklanan hassasiyeti görmezden geldiğini ve oğluna yapılan homofobik hakaretlere hiç bir şekilde engel olmamalarının, oğlunu intihara sürüklediğini söyleyen baba, "Oğlum henüz 13 yaşındaydı ve kimliği konusunda tam olarak açılmamıştı. Diğer çocuklardan farklı olduğunu biliyordum ve bu konu hakkında ailemiz içerisinde ona rahat olması gerektiğini, bunun bir defo ya da rahatsızlık olmadığını aşılamaya çalışırken okul yönetiminin bu konuları görmezden gelmesi sebebiyle onu kaybetmiş olmak ise çok acı." dedi.

Okul baskınından biz çözüm elde edemediğini söyleyen Todd Seehus, okulu ABD eğitim denetleme kuruluna şikayet ettiğini açıkladı. 13 yaşındaki Tristan Seehus'un hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.