Hava Durumu

Fidel Castro özel törenle defnedildi

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun külleri, Santiago kentinde bulunan Santa Ifigenia Mezarlığı'nda düzenlenen özel bir törenle defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fidel Castro özel törenle defnedildi
Törenin televizyondan canlı yayınlanması planlanıyordu. Ancak törene başlamasına birkaç saat kala, Kübalı yetkililer törenin kapalı yapılacağını ve canlı yayınlanmayacağını açıkladı.

Castro'nun küllerinin defnedildiği esnada başkent Havana'da 21 pare top atışı yapıldı.

Castro, geçen hafta Cumartesi günü 90 yaşında hayatını kaybetmişti. Dünyanın en uzun süre iktidarda kalan isimlerinden biri olan Castro, önce 2006 yılında geçici olarak, daha sonra 2008 yılında da tamamen görevi kardeşi Raul Castro'ya bırakmıştı.

Küller, başkent Havana'dan Santiago'ya 4 gün süren bir yolculuktan sonra ulaşmıştı. Böylece 25 Kasım'da 90 yaşında vefat eden Fidel Castro'yu anmak için 9 gündür süren ulusal yas süreci de sonlanmış olacak.

Santiago'daki Devrim Meydanı'nda cumartesi günü Fidel'in anmak için toplanan on binlerce kişiye hitap eden Küba Devlet Başkanı Raul Castro "Burada Fidel'in naaşı önünde vatanı ve sosyalizmi savunacağımıza yemin ediyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.