Hava Durumu

Korkunç kaza! Türk öğrenciler de var

İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen ve en az 14 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında otobüste bulunanların çoğunluğunun Erasmus öğrencisi olduğu bildirildi. Yaralılar arasında Türk öğrencilerin de olduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkunç kaza! Türk öğrenciler de var
Tarragona kenti yakınlarındaki AP-7 otoyolunda meydana gelen kazayla  ilgili basına bilgi verenKatalonya özerk yönetimi İçişleri Bakanı Jordi Jane,  "Otobüste 57 kişi bulunuyormuş. En az 14 ölü ve 30 kadar Hastanede tedavi gören  yaralı var. Yaralıların çoğunluğunun hayati tehlikesi yok. Yolcuların büyük  bölümü farklı üniversitelerden Erasmus öğrencileri. Henüz hayatını kaybedenlerle  ilgili isim veremeyiz çünkü farklı uyruklu vatandaşlar var" dedi.

Jane, kazanın otobüs şoförünün hatasından kaynaklandığını  düşündüklerini söyleyerek otobüsün çarptığı otomobilde bulunan iki kişinin de  yaralılar arasında bulunduğunu ifade etti.

Bu arada İspanyol haber ajansı EFE, hastane kaynaklarına dayanarak  verdiği haberde, yaralılar arasında Türk öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi.  Haberde, hastanelere kaldırılan yaralı öğrencilerin İsviçreli, Norveçli, İngiliz,  Türk, Ukraynalı ve İspanyol oldukları kaydedildi.

Yerel saatle 06.00'da (TSİ 07.00) bir otobüs ile otomobilin çarpıştığı  kazada ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. 56  yolcusu bulunan otobüsün Valencia'danBarcelona'ya gitmekte olduğu ve yolcuların

Valencia'daki Las Fallas Festivali'nden döndüğü belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.