Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borcu olana müjde! 4'te 3'ü siliniyor

Vergi ve varlık barışı teklifi verginin peşin ödenmesi halinde kişilerin şimdiye kadar işlemiş ceza ve faizlerinin yaklaşık yüzde 72’sini silecek. Taksitle ödemede de yüzde 43’lük avantaj sağlanacak

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Borcu olana müjde! 4'te 3'ü siliniyor
Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden, trafik cezaları ile motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisi borcu bulunan vatandaşlar da yararlanacak. Yapılandırma sırasında borçların asıllarının tamamı tahsil edilecek.

Gecikme cezasının ise peşin ödeme yapıldığı takdirde yüzde 72’si silinecek. Vergi ve prim borcu bulunan 13 milyon kişinin 162 milyar lira tutarındaki borçlarının yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan yasa teklifi AK Parti grup başkanvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte, toplumun her kesimini ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor.
 
MİLAT 30 HAZİRAN

30 Haziran 2016 tarihinden önce tahakkuk edip de ödenmemiş vergi, prim ve bunlara bağlı cezalar ile diğer borçlar yapılandırmaya tabi tutulacak. Vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, gümrük vergileri de bu kapsamda yapılandırmadan yararlandırılacak.
 
MTV’NİN İKİNCİ TAKSİTİ DAHİL DEĞİL

Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti dahil, 30 Haziran itibarıyla ödenmemiş tutarları için yapılandırmadan yararlanılacak. Bu yılın temmuz ayında ödenmesi gereken ikinci taksit ise yapılandırmaya dahil olmayacak, ay sonuna kadar ödenmesi gerekecek.
 
EMLAK VERGİSİ

Emlak vergisi ile birlikte emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı borçlarıyla buna bağlı gecikme zamları da yapılandırma kapsamında olacak.
 
TRAFİK PARA CEZALARI

30 Haziran 2016 tarihi dahil, işlenen fiillere ilişkin olup, ilgili kanunlar uyarınca uygulanan idari para cezaları ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları yapılandırmaya tabi tutulacak. Bu kapsamda trafik para cezaları ile üst kurullar tarafından verilenler de dahil tüm idari para cezaları yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırmadan yararlanmak için dava açılmamış olması halinde açılmış davalardan da vazgeçilmesi gerekecek.
 
ÜFE'YE ENDEKSLENECEK

Borç asılları tahsil edilecek. Gecikme faizi yerine ise ÜFE esas alınarak güncelleme yapılacak. Ödeme peşin yapılırsa tutarın yarısı silinecek.
 
HÂLÂ TAKSİT ÖDEYENLERE ÇİFTE YAPILANDIRMA

2014 yılında çıkartılan borçların yeniden yapılandırılması hakkından yararlanan kişiler, kalan borçları için isterlerse bu kanun hükümlerinden yararlanabilecekler.
 
% 3 VERGİYLE KASA DÜZELTMESİ

İşletmelerinde bulunmayan kasa mevcutları ve ortaklara verdikleri borçlar ile ortaklardan alacakları arasındaki farklar düzeltilecek. Ortaya çıkan fark için yüzde 3 oranında vergi ödenmesi yeterli olacak.
 
YATLAR DA YURDA GETİRİLECEK

Yurtdışındaki varlıkların yanı sıra yurtiçindeki varlıklar için de barış yapılacak. Özellikle yastıkaltı varlık bu düzenleme ile ekonomiye kazandırılacak. Yurtdışındaki varlıkların kapsamına yabancı bayraklı gemi ve yatlar da dahil edildi. Bunların yurda getirilmesinden dolayı hiçbir vergi alınmayacak. Türkiye’de bulunan ancak kayıtlarda yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını 31 aralık 2016 tarihine kadar kayda geçirenler vergi ödemek zorunda kalmayacak. İncelemeye dahil olamayacak. (Habertürk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.