Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konut satışında TL seferberliği

Piyasalarda doların ve Euro’nun hızlı yükselişinin, reel ekonomiyi olumsuz etkilememesi için devletin aldığı önlemlere, gayrimenkul sektörü de destek veriyor. Dolarını bozdurup ev alana yüzde 20’ye kadar indirim var.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Konut satışında TL seferberliği
Türk Lirası’na sahip çıkma kampanyasına gayrimenkul sektörü de katıldı. Dolarbozdurup ev alana yüzde 5 ile 20 arası değişen oranlarda indirim başlatan bazı şirketler, yabancıya satışları da Türk Lirası ile yapacak. Sur Yapı ‘Dolar’ı Boz, İndirimi Kap’ sloganıyla kampanya başlattı.18 Aralık tarihine kadar geçerli olacak kampanya Sultanbeyli’de Gölbahçe Evleri ve İlkbahar, Sancaktepe’de Lavender, Ispartakule’de Bahçeyaka, Ümraniye’de Şehir Konakları, Bayrampaşa’da Axis İstanbul, Güneşli’de Mirage Rezidans ve Bursa Nilüfer’deki Marka Rezidans projelerinde geçerli olacak.

FEDAKARLIK ZAMANI

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Fedakârlık yapmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki kişilere, kurumlara ve tüm halkımıza düşen bir görev var bu konuda. Biz de Sur Yapı olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için Türk Lirası’nın değerinin korunması hareketine yönelik bir kampanya hazırladık. Kampanya kapsamında her 30 bin dolar karşılığı Türk Lirası peşinat ödemesine mevcut kampanyalarımıza ilave 10 bin Türk Lirası indirim yapacağız. Böylelikle her 30 bin dolar karşılığında Türk Lirası peşinatta mevcut indirimlere ek olarak yaklaşık yüzde 9 indirim uygulamış olacağız. Biz bu kampanya ile hem döviz bozdurmayı teşvik ederken, hem de Türk Lirası ile alışverişi teşvik etmek istedik” dedi.

YÜZDE 20 İNDİRİM

Babacan Yapı da, dolarını bozdurup belgesiyle gelen herkese konut alımlarında yüzde 20 indirim sağlayacağını açıkladı. Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, ‘Dövizini Bozdur’ kampanyasını desteklemek amacıyla harekete geçtiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra seferberlik ilan edilen ülkemizde bu konuya duyarsız kalamazdık. Hemen çalışmalarımızı yaptık ve dolarını bozdurarak bu işlemi ispat eden herkese konut alımlarında yüzde 20 indirim yapma kararı aldık. Babacan Holding olarak tarihimizde ilk defa yüzde 20 gibi bir oranda indirim yaptık. Bu anlamda başta Atatürk Havalimanı karşısında inşaa ettiğimiz yeni projemiz ‘Babacan Port Royal’ olmak üzere, Beylikdüzü E-5 üzerinde yer alan ‘Baban Premium’ ve Esenyurt E-5 üzerinde yer alan ‘Babacan Palace’ projelerimizde bu indirim geçerli olacak” diye konuştu.

SATIŞLAR TL ÜZERİNDEN

Fuzul Grup, konut satışında tamamen Türk Lirası dönemine geçti. Yabancıya satışta bile doların kullanılmaması karar verdiklerini belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 2017 yılında 2 bine yakın yeni konut inşa edeceklerini ve 2 milyar TL’lik  yeni yatırım gerçekleştireceklerini kaydetti. Türk Lirası ile satış kararlarını açıklayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “ Daha önce açıkladığımız, 3 yıllık projeksiyonda hayata geçireceğimiz 8 projenin satışlarını da TL üzerinden yapacağız. Yaklaşık 2.5 milyar TL’lik bir yatırım ön görüyoruz. İthal edeceğimiz malzeme ihtiyacımızı da minimum düzeyde tutma kararı aldık. Bunlara ek olarak, faiz oranları ile ilgili de üzerimize düşeni yaparak 120 ay vade için yüzde 0.70 oranı koruyor ve 60 ay yüzde 0 faiz kampanyamızı da devam ettiriyoruz” dedi. Beyttürk İnşaat da  tarihinde ilk kez yabancılara satışta dahi dolar kullanmama, TL ile konut satışı yapma kararı aldı. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Türkiye olarak topyekün seferber olduk. Türk Lirası’na sahip çıkıyoruz” dedi.  DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel de  hükümetin dolar bozdurma kampanyasına yüzde 2.5 indirimle katıldıklarını belirtti. Türel, DKY İnşaat’ın kuruluşundan itibaren tüm tedariklerini TL üzerinden yaptığını ifade ederek, “Geçmişte olduğu gibi tüm satışlarımızı TL üzerinden yapmayı sürdüreceğiz” dedi. 

DOLAR BOZDURANA ALTIN HEDİYE

Huzurlu İnşaat, 10 bin dolar bozdurana Beylikdüzü’ndeki Huzurlu Marmara projesinde yüzde 10 indirim kampanyasını başlattı. Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, “Ekonomimize darbe vurulmasına fırsat vermemek adına başlatılan bu seferberlikte biz de Huzurlu İnşaat olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. Irmak Group, bünyesindeki tüm İDA Gold ve Irmak Döviz bürolarında 50 bin dolar ve euro bozduran her vatandaşa gram altın hediye edeceğini açıkladı. Irmak Group  Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, “ TL seferberliği çığ gibi büyürken biz de üzerimize düşeni yerine getiriyoruz” dedi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.