Hava Durumu

68 yıl sonra oldu! Süper Ay, ne zaman izlenecek?

NASA, bugün meydana gelecek ‘Süper Ay’ın, 21. yüzyılda gerçekleşecek en yakın dolunay olacağını açıkladı. Dünya ile Ay, en son bundan 68 yıl önce birbirine bu kadar yaklaşmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
68 yıl sonra oldu! Süper Ay, ne zaman izlenecek?
NASA’dan yapılan açıklamada, “14 Kasım’da meydana gelecek dolunay sadece 2016’nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı” denildi.

Ay’ın, 25 Kasım 2034’e kadar Dünya’ya bu yakınlığa gelmeyeceğini belirten NASA yetkilileri, “Ay, ufka yakın olduğu süreçte ağaçların, evlerin ya da yerde duran diğer objelerin arasından gözlemlendiğinde doğal olmayan bir şekilde büyük gözükecek” ifadesine yer verdi.

Ayrıca Dünya ile Ay’ın son olarak 1948 yılında birbirlerine bu kadar yaklaştıkları belirtildi. Bu eşsiz doğa olayına saatler kala Van'da gece saatlerinde ayın etrafında oluşan hale çıplak gözle gözlemlenirken, Gaziantep'ten de yeni görüntüler geldi.

Ay'ı halka içine alan görüntü, atmosferin üst katmanlarında gökyüzünü kaplayan ve buz kristali yapısındaki bulutların ışığı kırarak ayın etrafında ışık hüzmesi oluşturmasına neden olduğu biliniyor.

14 kasım sabahı yeniden ve daha büyük doğmak için batan ay, 14 Kasım Pazartesi akşamı en parlak ve sıradışı şekliyle izlenebilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.