Hava Durumu

Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında İstanbul’un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu 9 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ile 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı
Bu isimlerden Mutlu’nun da aralarında bulunduğu bazılarının gözaltına alındığı diğerleriyle ilgili işlemlerini sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alma kararındaki isimler şöyle:

Merkez Valileri, Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın. Vali yardımcısı Haluk Nadir. Kaymakamlar; Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)

EVİNDE ARAMA YAPILDI

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu evinde gözaltına alındı. Gözaltı işlemi yapan polislerin sabah saatlerinde eski Vali Mutlu’nun Üsküdar’daki evine geldiği bildirildi. Komşuları sivil giyimli polislerin, Mutlu’nun 4 katlı binanın en üst katındaki evine geldiklerini ve Hüseyin Avni Mutlu’yu polis aracına bindirerek ayrıldıklarını söyledi.

İstanbul eski Vali Yardımcısı Haluk Nadir polis tarafından bu sabah gözaltına alındı.

Bir hafta önce görevinden alınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, bugün sabahsaatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Nadir, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin ardından görevden uzaklaştırılan isimler arasında en dikkat çekeni olmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırılmıştı.

Görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde İstanbul'un eski Valisi olan ve daha sonra Merkez'e alınan Hüseyin Avni Mutlu da yer almıştı. Mutlu, Merkez'deki görevinden de uzaklaştırılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.