Hava Durumu

TSK, Suriye'deki PYD hedeflerini böyle vurdu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında PYD/YPG Terör Örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesinde 18 hedefin hava harekatı ile imha edilmesinin görüntüleri paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK, Suriye'deki PYD hedeflerini böyle vurdu
Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 58’inci gününde Özgür Suriye Ordusu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş desteğiyle ilerleyişi sürüyor.  TSK tarafından sınırda konuşlu bulunan fırtına obüsleri, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar (CNRA) DEAŞ hedeflerini ateş altına almayı sürdürüyor. Azez-RAi arasındaki bölgede muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet grubunun yoğun ateş desteği ile Azez ile RAİ arasındaki bölgede ilerleyişi sürüyor. RAİ bölgesine yakın sınır birliklerinden DEAŞ hedefleri vurulmaya devam ederken, Özgür Suriye Ordusu Suriye’nin iç bölgelerine kamyon ve TIR’larla mühimmat sığınağı yapıyor. Suriye tarafındaki hareketlilik sınırdan çıplak gözle dahi görülüyor. Vurulan DEAŞ hedeflerinden dumanlar yükseliyor.

DABIK'TAKİ IŞİD TUZAKLARI İMHA EDİLİYOR

'Fırat Kalkanı' harekatı kapsamında ÖSO güçlerinin terör örgütü IŞİD'den temizlediği Dabık'ta tuzaklanan mayınlar ve patlayıcılar, karadan ve havadan imha ediliyor. Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne bağlı Çobanbey Köyü'nün karşısındaki Suriye topraklarındaki Dabık'ta, terör örgütü IŞİD'in tuzakladığı el yapımı patlayıcılar ve mayınlar, ÖSO askerleri tarafından belirlenerek karadan Fırtına obüsleriyle, havadan ise uçaklarla imha ediliyor. Bastığı mayının infilak etmesi sonucu yaralanan 1 ÖSO askeri de Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Sınırın Suriye tarafında araç yoğunluğunun olduğu bölgelerden yükselen dumanlar Kilis'ten de görüldü.

İŞTE PYD/YPG HEDEFLERİ BÖYLE İMHA EDİLDİ

Dün 21.11-23.59 saatleri arasında PYD/YPG Terör Örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen; Paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef ile 7 dinamik hedef (toplam 18 hedef)  imha edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.