Hava Durumu

Türkiye'den ABD'ye sert 'PYD' uyarısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'ın PYD'ye silah yardımı yapılması fikrine eleştiri getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'den ABD'ye sert 'PYD' uyarısı
Clinton'ın önceki gece Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile karşılaştığı münazarada, başkan seçilmesi halinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah vermeyi planladığını söylemesine Başbakan Binali Yıldırım'dan sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, A Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşının ABD'den iade süreciyle ilgili bir soruya, FETÖ elebaşının ABD'de yaşaması ve henüz Türkiye'ye iade edilmemesi nedeniyle Türkvatandaşlarının ABD'ye tepkili oldukları ancak iki ülkenin siyasi ve askeri birçok konuda yürüttüğü ortak çalışmaları nedeniyle her zaman iyi ilişkilere sahip olması gerektiği yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD şunu öğrendi, daha da öğrenmeli. Müttefik olmamız, dost olmamız veya model ortak olmamız onlarla her konuda hemfikir olmamız anlamına gelmez. Onların her söylediğini kabul etmemiz anlamına gelmemeli ve onların yanlış politikalarına karşı uyarmamız, yanlış olduğunu söylememiz onları rahatsız etmemeli. Gerçekleri, özellikle bölgemizdeki gerçekleri bilen objektif bir ülke olarak ABD'nin yanlışlarını da söylüyoruz. Arkasından konuşmuyoruz. YPG konusundaki hatalarını söylüyoruz, Irak'taki hatalarını söylüyoruz. Diğer hataları olduğunda da söyleyeceğiz."
Çavuşoğlu, Clinton'ın açıklamasına ilişkin de "O zaman ABD teröre destek veren ülke durumuna düşer. Bizden uyarması. Bir dost olarak söylüyoruz teröristlerle iş birliği yapan, teröristlerle birlikte çalışan bir ülke durumuna düşer" değerlendirmesinde bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ

Clinton'ın PYD ile ilgili sözlerine Başbakan Yıldırım da şöyle tepki göstermişti:

"ABD’de seçim kampanyası var. Az kaldı. Ama sayın Clinton televizyon programında çıktı, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerine karşı silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek. Dünyanın neresinde görülmüş, bir terör örgütüyle mücadele etmek için diğeriyle işbirliği yapmak."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.