Hava Durumu

13 yaşındaki Özge'nin yürek burkan ölümü

Mersin’de Akkent İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Özge Sezigen, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’nde muayene olduktan 4 gün sonra geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ailesi, muayeneyi yapan doktoru ihmal iddiasıyla suçladı. İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, iddialarla ilgili idari soruşturma başlattığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
13 yaşındaki Özge'nin yürek burkan ölümü

 Özge Sezigen, 26 Mart’ta okulda nefes darlığı çekince öğretmenlerinin bilgi verdiği bir mağazada işçi olarak çalışan babası 56 yaşındaki Gülabi Sezigen ile annesi ev kadını 55 yaşındaki Nazlı Sezigen tarafından, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Acilde görevli doktor, muayene ettiği Özge’nin ileri tetkiki için bir gün sonra Kardiyoloji Polikliniği’ne getirilmesini istedi. Özge, 27 Mart’ta Çocuk Kardiyoloji Polikliniği’ne götürülerek muayene edildi. İddiaya göre görevli Dr. A.E.K., kalp grafiğini çektirip, muayene ettiği Özge Sezigen için, "Hiçbir şeyi yok, heyecandandır" diyerek herhangi bir tedavi uygulamadı. Hafta içinde okuluna da devam eden Özge, 31 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde oturdukları sitenin bahçesinde oynarken fenalaşıp yere düştü. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirtilen Özge, aynı gece müdühalelere rağmen yaşamını yitirdi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Özge Sezigen’in ölümü, eğitim gördüğü okuldaki arkadaşlarını şoke etti. Yakınlarının gelmesi için bir gün hastanede bekletilen küçük kızın cenazesi, dün götürüldüğü Akkent Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde anne Nazlı, baba Gülabi Sezigen ile Özge’nin sınıf arkadaşları ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Özge’nin üzerine ’Seni unutmayacağız’ yazısı bulunan fotoğrafını taşıyan ve mezarına karanfiller atan sınıf arkadaşları, hıçkırıklara boğuldu.

’BİR ŞEYİ YOK DEDİLER’ KIZIM ÖLDÜ

Kızının ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını isteyen anne Nazlı Sezigen yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kardiyoloji Bölümü’ne götürdüğümde doktor sadece kalp grafiğini çektirdi. Reçete dahi yazmadı, hiç ilaç vermedi. ’Bir daha bu sancı başlarda, 10-15 dakika sürerse getirin EGK çektireyim’ diyerek bize eve gönderdi. Pazar günü saat 17.00 gibi ise sitenin bahçesindeydi arkadaşıyla oyun oynarken yerde yığılmış bana haber verdiler, ambulans çağırıp hastaneye götürdük. O gece ’Hiç bir şeyi yok’ denilen kızımı kalp krizinden kaybettik. O, doktor gerekeni yapsaydı beni uyarsaydı, ’Bu çocuğun bir kalp rahatsızlığı var, neye dikkat edilir, neye dikkat edilmez, ne yapmalı?’ Ya da beni uyarsaydı, daha farklı doktorlara götürürdüm. Ben yandım, başka anneler yanmasın. 13 yaşındaki kızımı kaybettim." Cenaze töreninden sonra sinir krizi geçiren ve götürüldüğü hastanede yapılan müdahalenin ardından evine getirilen baba Gülabi Sezigen ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Özge Sezigen’in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları konusunda idari soruşturma talimatı verdiğini belirterek, "13 yaşındaki bir çocuk iki kez hastaneye gidip, ’Bir şeyin yok’ denilerek, evine gönderilip, daha sonra da ölüyorsa bu iddiayı kapsamlı araştırmamız gerekir" dedi. Suçlanan Dr. A.E.K. ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.