Hava Durumu

28 Şubat davasında çarpıcı gelişme

28 Şubat davasına bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın "mağdur" olarak, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski bakan İsmet Sezgin ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'in de "tanık" olarak dinlenmesi için ilgililere davetiye gönderilmesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2014 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2014 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
28 Şubat davasında çarpıcı gelişme
28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini  cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 71. duruşması  tamamlandı. 
 
Mahkeme, ara kararında, sanıklar, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Fevzi  Türkeri'nin de arasında bulunduğu 25 kişi hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının  kaldırılmasına, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve dönemin Adalet Bakanı  Şevket Kazan'ın "mağdur" olarak, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski bakan İsmet  Sezgin, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ile eski Milli Savunma  Bakanı Turhan Tayan'ın da "tanık" olarak dinlenmesi için ilgililere davetiye  gönderilmesine karar verdi. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının  akıbetinin sorulmasını talep eden mahkeme, iddianamede kendilerine davetiye  gönderilip duruşmaya gelmeyen müştekilerin dinlenmesinden vazgeçti. 
 
Ayrıca mahkeme, 13 Mart 1997'de yapılan Bakanlar Kurulu Toplantı  tutanağı ve 14 Mart 1997 tarihli Başbakanlık Genelgesi'nin Başbakanlık'tan  istenmesini karara bağladı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.