Hava Durumu

28 Şubat'ta 5. dalga

28 Şubat soruşturmasında İzmir ve Muğla'da 2 emekli korgeneral gözaltına alındı, "Balyoz" tutuklusu Çetin Doğan ve Engin Alan adliyeye getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2012 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2012 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
28 Şubat'ta 5. dalga
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu illerde bazı kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Başsavcıvekilliği'nden yapılan açıklamada, kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçu kapsamında İstanbul, İzmir, Silivri ve Muğla'nın Datça ilçesi Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK'nın 251/6. maddesi gereğince yazı yazılarak, 9 şüphelinin bugün CMK 250. madde ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde ifade vermeleri için hazır edilmeleri istendiği belirtildi.

Ankara
Balyoz davası tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan, ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. ''Balyoz'' tutuklusu emekli korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın da ifadesi alınacak.
Soruşturma kapsamında eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç'ın da ifadesi alınacak.

İzmir ve Muğla
Soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan emekli Korgeneral Kamuran Orhon da Ankara'ya gönderildi. Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde yaşayan Emekli Korgeneral Vural Avar ise ''ifadesine başvurulmak üzere'' evinden alınarak, uçakla Ankara'ya götürüldü.

İstanbul
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi hakkında gözaltı işlemi uyguladı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi'nin adli tabiplikteki sağlık kontrolü işlemleri tamamlandı.

Koman, Kılıç, Köksal ve Çörekçi'nin Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.