Hava Durumu

48. Ulusal Psikiyatri Kongresi sona erdi

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tarafından bu yıl Bursa'da düzenlenen '48. Ulusal Psikiyatri Kongresi' kapanış töreniyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2012 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2012 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
48. Ulusal Psikiyatri Kongresi sona erdi

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından Burkon Turizm ve Kongre Organizasyon işbirliğiyle Bursa'da düzenlenen 48. Ulusal Psikiyatri Kongresi sona erdi. 5 gün boyunca Merinos AKKM'nin tüm toplantı ve seminer salonlarında yapılan kongrenin kapanış töreninde konuşan TPD üyesi Prof. Dr. Berna Uluğ, 48. Ulusal Psikiyatri Kongresi'nin oldukça verimli ve güzel geçtiğini söyledi. Yoğun ve dolu dolu bir program uygulandığını belirten Prof. Dr. Uluğ, toplantılara katılımın genelde yüksek olduğunu ifade etti. Toplam bin 281 kayıt yapıldığını, 22 adet kurs düzenlendiğini anlatan Uluğ, bu kurslara da 490 katılımın sağlandığını ifade etti. Kongre kapsamında çok sayıda bilimsel oturumun yapıldığını anlatan Uluğ, buna rağmen katılımın azalmadığını, aksine salonların ve Fuar Alanı'ndaki stantların tamamen dolduğunu söyledi.
Psikiyatristler olarak Bursa'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Uluğ, her sabah Merinos Parkı'nın sahip olduğu yeşilliğin içerisinden geçerek Merinos AKKM'ye geldiklerini söyledi. Ulusal Psikiyatri Kongresi'ne katılımın çok olmasına rağmen Merinos AKKM'nin geniş ve ferah alanları sayesinde herhangi bir sıkışıklığın yaşanmadığını söyledi. Kongre Merkezi'nin her ihtiyaçlarına cevap verdiğini dile getiren Uluğ, önümüzdeki yıllarda tekrar Bursa'yı tercih edebileceklerini kaydetti.

Zengin programın oluşmasında emeği geçen katılımcılara, şubelere, konuşmacılara ve konuklara teşekkür eden Uluğ, Burkon Turizm'e ve Merinos AKKM yetkililerine desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tunç Aklın tarafından Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala'ya teşekkür belgesi takdim edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Binted tarafından işletilen ve yönetilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) psikiyatristleri ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Semih Pala, "Bursa büyük bir şehirdir. Her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Sizleri ağırladığımız ve mutlu gördüğümüz için sevinçliyiz. Bursalılar ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına sizlere teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda sizleri tekrar Bursa'da görmek istiyoruz" dedi.

Programın sonunda kongre kapsamında yapılan proje yarışmasında dereceye giren proje sahiplerine ödülleri takdim edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.