Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

500 bin liralık vurgun yaptılar

500 bin liralık vurgun yapan "sahte yüz" çetesine yönelik operasyonlarda ikinci perde: 14 gözaltı...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
500 bin liralık vurgun yaptılar

Ankara ve İstanbul merkezli toplam 5 ilde sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak birçok kez kredi çeken, naylon fatura kesen ve GSM bayilerini dolandıran şebekeye yönelik operasyonun ardından 21 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yankesicilik Dolandırıcılık Büro'su ekiplerince düzenlenen operasyonun ikinci ayağında ise polis,sivil, belediye ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde görevli 5'i memur olmak üzere 14 şüpheli daha gözaltına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda memur olan şüphelilerin sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde yasa dışı paylaşımlarda bulundukları tespit edilirken, şebeke lideri Kamil Y.'nin özellikle kadınları bankalara "jokey" adı verilen kredileri çektirmek için gönderdiği ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Malatya ve Kocaeli'de sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak birçok kez kredi çeken, naylon fatura kesen ve GSM bayilerini dolandıran çeteye 17 Ocak'ta operasyon düzenlenmiş, yapılan çalışmalar sonucunda adliyeye sevk edilen şüphelilerden 21'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. "Sahte yüz" şebekesine yönelik operasyonun ikinci perdesinde ise aralarında polis, sivil, belediye ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde görevli 5'i memur olmak üzere 14 şüpheli daha gözaltına alındı. Başta Ankara olmak üzere, İstanbul, Samsun ,Uşak, Kayseri, Balıkesir'de gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şebeke üyelerinin adreslerine yapılan baskınlarda av tüfeğiyle 2 ruhsatsız tabance ele geçirildi.

Polis memuru tutuklandı

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 şüpheli serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler arasında 1 polis memurunun bulunduğu öğrenilirken, şebekeye yönelik gerçekleştirilen iki operasyonun ardından tutuklu sayısı 26'ya yükseldi.

Bir önceki operasyonda gözaltına alınan şebeke elebaşılarından Esra S.'nin (25) lise mezunu olmasına rağmen kendisini doktor olarak tanıttığı tespit edilmiş, evinde yapılan aramalarda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını gösteren sahte belge bulunmuştu. Ayrıca şüphelilerin ikamet adresleri ve araçlarında yapılan aramalarda da çok sayıda banka dekontu, GSM abonelik sözleşmeleri, SIM kart ve blokları, tarih kaşesi, ehliyet ve kimlik kaplama için film, kalem kamera, baskılı makas, imza kaşesi, müftü ve başhekim kaşesi ele geçirilmişti.

Şebeke liderinin kadın üyeleri çocuklarıyla tehdit ettiği iddiası

Şebeke lideri Kamil Y.'nin özellikle kadınları "jokey" adı verilen kredilerin çekilmesi için gönderdiği ortaya çıkmış, kadın şebeke üyeleri emniyetteki ifadelerinde Kamil Y.'nin kendilerini çocuklarıyla tehdit ettiği iddiasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.